Līdzās hotdogiem un šokolādēm "Circle K" tagad varēs nopirkt arī marihuānu
foto: REUTERS/SCANPIX
"Circle K" logo.
Bizness un ekonomika

Līdzās hotdogiem un šokolādēm "Circle K" tagad varēs nopirkt arī marihuānu

Jauns.lv

No nākamā gada ASV Floridas štatā iedzīvotāji līdztekus degvielas uzpildei un uzkodu iegādei nu varēs iegādāties vēl ko jaunu - medicīnisko marihuānu. 

Kanādas degvielas uzpildes staciju operators “Circle K” sadarbojas ar vadošo kaņepju preču uzņēmumu “Green Thumb Industries”, lai 2023. gadā savās degvielas uzpildes stacijās uzsāktu medicīniskās marihuānas tirdzniecību.  

Izmēģinājums sākās ar desmit “RISE Express” aptieku ieviešanu blakus “Circle K” uzpildes stacijām. Klienti šajās aptiekās var iegādāties dažādus kaņepju izstrādājumus, tostarp kaņepju ziedus jeb smēķējamos kaņepju pumpurus, košļājamās gumijas, veipus.  

“RISE Express” veikalu atvēršana “Circle K” vietās ir pārmaiņas.  

Ērtības ir svarīgas, cilvēki vēlas arvien plašāku piekļuvi kaņepēm, teikts “Green Thumb” izpilddirektora Bena Kovlera paziņojumā. 

"Jaunais “RISE Express” modelis ir milzīgs solis uz priekšu, lai atvieglotu un pacientiem piedāvātu augstas kvalitātes kaņepju iegādi kā daļu no ikdienas rutīnas, iegriežoties vietējā veikalā," viņš piebilda. 

Saskaņā ar federālajiem likumiem marihuānas pārdošana joprojām ir nelikumīga, taču Florida ir starp vairākiem štatiem, kur tās pārdošana medicīniskai lietošanai ir likumīga.  

Saskaņā ar Floridas Veselības departamenta datiem, vairāk nekā 700 000 floridiešu pašlaik ir reģistrēti medicīniskās marihuānas programmā. 

Šī nav “Circle K” pirmā sasaiste ar kaņepju tirgu. 

2021. gadā “Circle K” mātesuzņēmums “Couche-Tard” paplašināja izmēģinājuma programmu kopā ar Kanādas kaņepju mazumtirgotāju “Fire & Flower”, lai atvērtu kaņepju mazumtirdzniecības veikalus blakus saviem “Circle K” pārtikas veikaliem visā Kanādā.