foto: Juris Rozenbergs
Valmieras teātris saņems 989 tūkstošus eiro no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"
Valmieras teātra rīkotā akcija "Meklējam teātrim mājas" VID ēkā
Bizness un ekonomika
2022. gada 11. oktobris, 17:04

Valmieras teātris saņems 989 tūkstošus eiro no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"

Jauns.lv/LETA

Valdība otrdien piešķīra papildu 989 260 eiro Valmieras drāmas teātra (VDT) darbības un ēkas konservācijas nodrošināšanai, kā arī ēkas bīstamības novēršanai.

No valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 640 000 eiro tiks pārskaitīti VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) VDT ēkas būvdarbiem, kas saistīti ar ēkas konservāciju, apkures nodrošināšanu un bīstamības novēršanu, tuvojoties ziemai.

Valmieras teātris meklē mājas, protestējot VID ēkā Rīgā

Saistībā ar šī brīža situāciju, kad Valmieras teātra ēkas rekonstrukcijas darbi kavējas un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) nevar vienoties ...

gallery icon

Savukārt 349 260 eiro tiek pārskaitīti VDT darbības nodrošināšanai ārpus pastāvīgajām darba telpām uz būvdarbu norises laiku.

Valdība lēma pārdalīt finansējumu darbu turpināšanai divos augstas gatavības kultūras infrastruktūras objektos - 505 139 eiro papildu darbu veikšanai Rīgas cirka pārbūvē un 1 207 277 eiro daļējai būvdarbu sadārdzinājuma segšanai VDT nama pārbūvē.

VNĪ noslēdza līgumu ar pilbsabiedrību "SBSC" par būvniecības darbiem VDT. Tomēr, lai netiktu apdraudēta VDT būvniecības procesa nepārtrauktība un drošība, VNĪ 23.septembrī izbeidza sadarbību ar pilnsabiedrību "SBSC" VDT pārbūves projektā.

Valmieras teātris sāk 100. sezonu

2022. gada 3. augustā Valmieras teātra kolektīvs pulcējās pie režisoram Oļģertam Kroderam veltītā mākslas objekta “Krodera ābele”, lai atklātu teātra ...

gallery icon

Ņemot vērā minēto, šobrīd projektā ir radusies aptuveni septiņu mēnešu novirze būvdarbu izpildes termiņam. Būvdarbu izpilde uz 2022.gada 31.augustu ir 17% no kopējā būvdarbu apjoma. Tādēļ tika piešķirts papildu finansējums, lai risinātu radušos situāciju ar būvdarbu pārtraukšanu.