foto: LETA
Kariņš: Latvijas priekšrocība 5G jomā ir IT infrastruktūra un spēcīgi programmatūru izstrādes uzņēmumi
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 24. novembris, 12:03

Kariņš: Latvijas priekšrocība 5G jomā ir IT infrastruktūra un spēcīgi programmatūru izstrādes uzņēmumi

Jauns.lv / LETA

Latvijas priekšrocība 5G jomā ir informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūra un spēcīgi uzņēmumi programmatūras izstrādes jomā, Rīgā notiekošajā Eiropas 5G ekosistēmas forumā "5G Techritory" trešdien pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka Latvijas ekonomikas izaugsmes pamatā ir uz eksportu orientētā ražošana, tādēļ valdība īsteno viedās reindustrializācijas politiku. "Mēs īpaši atbalstām eksporta attīstību, veidojot investīcijām pievilcīgu uzņēmējdarbības vidi un veicinot visas sabiedrības labklājības pieaugumu," sacīja premjers.

Kariņš atzīmēja, ka Latvijas priekšrocība 5G jomā ir IT infrastruktūra un spēcīgi uzņēmumi programmatūras izstrādes jomā, tādēļ mūsu valsts būs gatava 5G risinājumu ieviešanai un nodrošināšanai gan uzņēmējiem, gan patērētājiem.

"Ar drošu pārliecību varu teikt, ka Latvija ir vislabākā vieta, kur ieguldīt un veidot uzņēmējdarbību, kam būs nepieciešama 5G infrastruktūra augstā līmenī," uzsvēra Kariņš.

Tikmēr vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) savā uzrunā forumā uzsvēra, ka bez ciešas sadarbības nav iedomājama nākotnes attīstība, jo jau pašreiz jārisina virkne sabiedrisku un valstiski nozīmīgu jautājumu, kas skar un skars teju katru Latvijas iedzīvotāju.

"Aktīvs darbs noris digitālās transformācijas jomā un tehnoloģiskās attīstības veicināšanā; tāpat par sevi turpina atgādināt arvien pieaugošās klimata pārmaiņas, un, lai mazinātu to postošās sekas, jāiesaistās ikvienam," teica Plešs.

Jau vēstīts, ka pirmdien Rīgā sācies Eiropas 5G ekosistēmas forums "5G Techritory", pulcējot vadošus jomas ekspertus un praktiķus no visas pasaules. Foruma mērķis ir pārrunāt aktuālākos ar 5G ieviešanu saistītos jautājumus, uzstādīt politisko un stratēģisko dienaskārtību nākamajai dekādei.

Forums notiks līdz ceturtdienai, 25.novembrim.