foto: LETA LETA
Sniega tīrīšanas pakalpojumu sniedzējs komentē RNP pretenzijas
"Ferrus" valdes priekšsēdētājs Rihards Rāviņš.
Bizness un ekonomika
2021. gada 8. februāris, 16:21

Sniega tīrīšanas pakalpojumu sniedzējs komentē RNP pretenzijas

Jauns.lv / LETA

Sniega tīrīšanas pakalpojumu sniedzējs "Ferrus" tiek galā ar līgumā ar pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) noteiktajiem pienākumiem, sacīja "Ferrus" valdes priekšsēdētājs Rihards Rāviņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš pavēstīja, ka šīs sniegotās ziemas apstākļos neviens no sniega tīrīšanas pakalpojumu sniedzējiem nevar par 100% apgalvot, ka spēj pilnībā nodrošināt visa sniega notīrīšanu.

"Atrast kādu neizdarību varēs vienmēr un jebkuram pakalpojuma sniedzējam. Uzskatu, ka "Ferrus" tiek galā ar saviem pienākumiem," sacīja Rāviņš. 

Viņš pastāstīja, ka uzņēmums piektdienas, 5.februāra, pēcpusdienā ir saņēmis RNP pretenziju vēstuli. Rāviņš skaidroja, ka pretenzijas tiek izskatītas un "Ferrus" sniegs atbildi RNP pēc būtības, izklāstot pasūtītājam savus argumentus. 

Pēc tam "Ferrus" meklēs iespējas pārrunāt radušos situāciju ar RNP, piebilda Rāviņš. 

Rīgu pārklājusi iespaidīga sniega sega

2021. gada 30. janvārī Rīgā bija pamatīga snigšana un izveidojās sen neredzēta sniega kārta.

gallery icon
98

Dzīvojamo māju apsaimniekošanas uzņēmums RNP vērtēs iespēju lauzt līgumu ar "Ferrus", informēja RNP pārstāvis Krists Leiškalns.

Izvērtējot, kā tiek nodrošināta klientu māju piebraucamo ceļu un pagalmu attīrīšana no sniega, RNP vērtē pakalpojuma nodrošināšanas līgumu ar "Ferrus", kas konkursā par sniega tīrīšanu uzvarēja 2019.gada oktobrī ar zemākās cenas piedāvājumu.

Šogad RNP vairākkārt organizējis sapulces ar pakalpojuma sniedzēju, lai pārrunātu neapmierinošo pakalpojuma kvalitāti, norādot uz nepieciešamību to nekavējoties labot.

"Ferrus" līdz šim nav spējis nodrošināt ne līgumā noteikto sniega tīrīšanas apjomu, ne nepieciešamo pakalpojuma kvalitāti, skaidroja Leiškalns.

Rīgā ar velosipēdiem braukā arī salā un sniegputenī

gallery icon
53

RNP norāda, ka "Ferrus" ilgstoši nespēj nodrošināt noslēgtā līguma nosacījumu izpildi, negatīvi ietekmējot RNP klientu ikdienas dzīves kvalitāti. Joprojām nav arī vērojami būtiski uzlabojumi pakalpojuma sniegšanā, tāpēc sākta līguma vērtēšanas procedūra, vērtējot iespējas pārtraukt līgumu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, AS "Ferrus" reģistrēta 1999.gadā. Tās pamatkapitāls ir 2,6 miljoni eiro. Kā uzņēmuma patiesais labuma guvējs norādīts valdes loceklis Aleksejs Maslovs. vadītājs ir Jelgavas mēra Andra Rāviņa dēls Rihards.

Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 7,6 miljoni eiro, bet peļņa 35 000 eiro. Dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti. 

Pagājušajā gadā uzņēmumu "Ferrus" jau vajāja nepatikšanas, jo Andra Rāviņa (ZZS) vadītā Jelgavas dome pārtrauca līgumu ar viņa dēla Riharda vadīto "Ferrus" par videi draudzīgu autobusu piegādi un piemēroja 95 000 eiro sodu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās