Izstādē "Riga Food" aicina pārliecināties, ka saldums cilvēkus dara laimīgus
Baltijā lielākā pārtikas izstāde „Riga Food”, kas ik gadus septembra sākumā notiek Ķīpsalas izstāžu zālē, ir nozīmīga tikšanās vieta gan pārtikas nozarē strādājošiem, gan arī jaunu ideju un iedvesmas avots visiem, kam interesē ēdienu gatavošana.
Bizness un ekonomika

Izstādē "Riga Food" aicina pārliecināties, ka saldums cilvēkus dara laimīgus

Jauns.lv

Jaunas receptes, konditoru paraugdemonstrējumus un iespēju iepazīties ar cukura pasaules dažādību degusācijās šonedēļ piedāvā saldākais zīmols Dansukker. Izstādē „Riga Food”, kas noris Ķīpsalas hallē, Dansukker stendā katru dienu gatavos un par cukuru stāstīs lieliskie konditori Jānis un Maija Kairi. Nāc, nogaršo, uzzini un paņem līdzi recepšu grāmatiņu!

Katru dienu no plkst. 11 līdz 16 pazīstamie konditori gatavos konfektes, cepumus, saldus uzkožamos un citus garšīgus brīnumus. Viņi nežēlos arī savu padomu ikvienam, kas interesējas par ēdienu gatavošanu un kulināriju. Kuros gadījumos un kāpēc izvēlēties tumšo Muscovado cukuru? Vai varbūt tomēr labāk Demerara, - to, kuru bārmeņi pievieno, gatavojot dievīgo mohito? Kā viegli un ātri pagatavot krēma desertu panna cotta? Ar ko atšķiras parastais baltais cukurs no marmelādes cukura? Kairu pārim ir atbildes uz ikvienu ar saldumu saistītu jautājumu.

„Saldums cilvēkus padara laimīgus”, saka Jānis Kairis, skaidrodams, kāpēc izvēlējies tieši konditora profesiju. Viņš ir laimīgs cilvēks, kas dara savu iemīļoto darbu atzītā restorānā, audzina divus lieliskus bērnus, mājās virtuvē saimnieko kopā ar sievu Maiju, kas, tāpat, kā vīrs, ir konditore un izcila kūku meistare.

„Konditora darbā nepieciešama juveliera precizitāte. Konditors diemžēl nevar pielabot sava darba rezultātu, kā to var izdarīt pavārs, piemēram, papildinot zupu ar šķipsniņu garšvielu. Konditoram ir jāparedz galarezultāts vēl pirms darba uzsākšanas. Precīzi svari, laba krāsns un teicamas kvalitātes izejvielas ir galvenie priekšnosacījumi lieliska deserta pagatavošanai,” tā, darbodamies Dansukker stendā, stāsta Maija.

Kamēr vieni mielosies ar kārumiem Dansukker stendā, citi ir aicināti klātienē vērot pavāru sacensības Latvijas Pavāru kluba rīkotajā konkursā „Latvijas Pavārs 2015” un „Latvijas Pavārzellis 2015”. Ar Dansukker un citu sponsoru atbalstu ik gadus šis konkurss dod iespēju profesionāliem pavāriem un viņu mācekļiem mēroties spēkiem, demonstrēt savas labākās iemaņas un spožākās kulinārās idejas.

Baltijā lielākā pārtikas izstāde „Riga Food”, kas ik gadus septembra sākumā notiek Ķīpsalas izstāžu zālē, ir nozīmīga tikšanās vieta gan pārtikas nozarē strādājošiem, gan arī jaunu ideju un iedvesmas avots visiem, kam interesē ēdienu gatavošana.

Konditori Jānis un Maija Kairi gatavo un stāsta par cukuru

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Dansukker / Publicitātes foto