Tūrisms
2020. gada 19. augusts, 06:50

Sarīkot ballītes kļūs grūtāk. "Airbnb" ievieš ierobežojumus pret jauniem cilvēkiem

Jauns.lv

Īstermiņa naktsmītņu īres serviss “Airbnb” paziņojis, ka sāks ierobežot dažu jaunu platformas lietotāju iespēju rezervēt naktsmītnes. Ierobežojums attieksies uz personām, kas jaunākas par 25 gadiem, un kā sākotnējās valstis Eiropā, uz kuru pilsoņiem attieksies šis aizliegums, minēta Lielbritānija, Francija un Spānija.

Ārvalstu prese vēstī, ka aizliegums attieksies uz tiem jauniešiem, kuru profilā ir mazāk par trim pozitīvām atsauksmēm no iepriekšējo rezervāciju reizēm. Šie lietotāji nevarēs rezervēt atsevišķu īpašumu netālu no vietas, kur dzīvo. Aizliegums gan neattieksies uz atsevišķas istabas īri īpašumā vai viesnīcas numuriņu.

Līdzīgus ierobežojumus jūnijā “Airbnb” jau ieviesa ASV, jo fakts, ka jauns cilvēks netālu no savām mājām īrē naktsmītni, liecinot par to, ka tur tiek plānota ballīte. Aizliegums ir spēkā arī Kanādā.

Kopš pandēmijas ierobežojumu ieviešanas martā, Lielbritānijā notikušas vairākas nelegālās ballītes, par kuru norises vietu tika izvēlēts “Airbnb” noīrēts īpašums. Atkal pieaugot inficēšanās gadījumu skaitam Eiropā, daudzi šajā faktā sāka vainot jauniešus, kuri nav tik naski ierobežojumu ievērošanā. Tāpat pagājušajā mēnesī Pasaules Veselības organizācija (PVO) izplatīja brīdinājumu, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugums jaunu cilvēku vidū var palielināt uzliesmojuma apmērus pasaulē.

PVO pārstāvis Hanss Klūge norādīja: “Viņi [jaunieši] ir atbildīgi par sevi, saviem vecākiem, vecvecākiem un citiem apkārtējiem.”

Tomēr britu eksperti bažīgi uzlūko šo “Airbnb” vadības soli, norādot, ka kompānija var nonākt juridiskas dabas peripetijās diskrimināciju ierobežojošo likumu dēļ. Lielbritānijā ir spēkā likums, kas aizsargā cilvēkus no šķirošanas vecuma dēļ.

Kā piemēru jurists Marks Vološaks min kādreizējo kārtību, kad gados jauniem vīriešiem bija jāmaksā vairāk par automašīnas apdrošināšanu, pamatojoties uz to, ka jauni vīrieši tiek uzskatīti par sliktākiem autovadītājiem un biežāk nonāk ceļu satiksmes negadījumos. Vēlāk tika secināts, ka šāda diskriminācija nav likumīga.

Jānorāda, ka ballīšu ierobežošana “Airbnb” dienaskārtībā bija arī pirms pandēmijas, jo viesu dēļ nereti radās problēmas ar izīrēto īpašumu kaimiņiem. 

Šādu dzīvokli reiz atstāja "Airbnb" viesi Parīzē

Šausminošs skats "AirBnB" izīrētā dzīvoklī Parīzē

Šausminošs skats "AirBnB" izīrētā dzīvoklī Parīzē

gallery icon
18