Pati labākā klasiskā recepte – gurķi kā bērnībā
foto: Shutterstock
Garšīgi

Pati labākā klasiskā recepte - gurķi kā bērnībā

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Nav vienas pilnīgi pareizas klasiskās receptes, katrai saimniecei viņas recepte ir tā klasiskākā. Tomēr šī varētu būt pamats, ko var dažādot gan ar savu cukura un etiķa, gan garšaugu un garšvielu devu. Šo un citus konservēšanas knifiņus meklē žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizdevumā "Marinēšana".

Pildīšanai litra burkā:

nelieli gurķīši
1 mazs vesels sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 upeņu lapas
2–3 diļļu zariņi
2–3 krustnagliņas
1 maza lauru lapa
4–5 aromātiskie pipari

Marinādei:

1 l ūdens
1 ½ ēdk. sāls
7–8 ēdk. 9 % etiķa
2 ēdk. cukura

1. Nomazgātiem gurķiem nogriez galus un kopā ar garšaugiem un garšvielām pildi burkā.

2. Uzvāri marinādi un karstu pārlej gurķiem.