
Garšīgi
Šodien 07:16
Pati labākā klasiskā recepte - gurķi kā bērnībā

Nav vienas pilnīgi pareizas klasiskās receptes, katrai saimniecei viņas recepte ir tā klasiskākā. Tomēr šī varētu būt pamats, ko var dažādot gan ar savu cukura un etiķa, gan garšaugu un garšvielu devu. Šo un citus konservēšanas knifiņus meklē žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizdevumā "Marinēšana".
Pildīšanai litra burkā:
nelieli gurķīši
1 mazs vesels sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 upeņu lapas
2–3 diļļu zariņi
2–3 krustnagliņas
1 maza lauru lapa
4–5 aromātiskie pipari
Marinādei:
1 l ūdens
1 ½ ēdk. sāls
7–8 ēdk. 9 % etiķa
2 ēdk. cukura
1. Nomazgātiem gurķiem nogriez galus un kopā ar garšaugiem un garšvielām pildi burkā.
2. Uzvāri marinādi un karstu pārlej gurķiem.
3. Burkai uzliec vāciņu, pasterizē 5–7 minūtes 75 grādu temperatūrā, aizvāko un uz brīdi noliec ar vāciņu uz leju.
Citus padomus lasi žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizlaidumā "Marinēšana", kas nopērkams labākajās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Lasi arī digitāli un abonē Zurnali.lv.
