foto: LETA
"Sadales tīkls" plāno samazināt saimnieciskās darbības izdevumus par 26 miljoniem eiro gadā
AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.
Bizness un ekonomika
2019. gada 17. jūnijs, 07:33

"Sadales tīkls" plāno samazināt saimnieciskās darbības izdevumus par 26 miljoniem eiro gadā

Jauns.lv / LETA

AS "Sadales tīkls" līdz 2022.gadam, kad tiks pabeigta uzņēmuma darbības efektivitātes paaugstināšanas programma, paredzējis samazināt saimnieciskās darbības izdevumus par 26 miljoniem eiro gadā, pastāstīja "Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš teica, ka kopš 2017.gada uzņēmumā pilnā sparā notiek efektivitātes uzlabošanas programma, kura veiksmīgi turpinās, pateicoties iepriekšējos gados paveiktajam darbam - darbam pie elektrotīkla viedizācijas projektiem, savlaicīgai elektrotīkla atjaunošanai, kā arī plānveida investīcijām, kuras samazināja elektrotīkla bojājumu skaitu.

"Līdz ar to mums bija iespējas skatīties uz resursu optimizāciju un pārstrukturēšanu. Pirmkārt, caurskatījām un pilnveidojām procesus, vērtējām, vai kādas personāla darbības nedublējas un vai tās nevar aizstāt. Tā rezultātā samazinājām struktūrvienību skaitu un daļu procesu apvienojām. Tas savukārt mums ļāva samazināt gan darbinieku skaitu - kopumā mums ir paredzēts samazināt darbinieku skaitu par vairāk nekā 800 -, gan izmantoto automašīnu skaitu par 407 vienībām, gan tehnisko bāžu skaitu," stāstīja Jansons.

Viņš norādīja, ka kopumā tehnisko bāžu skaitu paredzēts samazināt no 50 līdz 28. Pašlaik ir slēgtas 20 bāzes.

"Tādēļ jāsaka paldies visai "Sadales tīkls" komandai par rūpīgo un atbildīgo darbu, jo, samazinot personāla, bāzu un transportlīdzekļu skaitu, mums jāturpina klientiem nodrošināt augstu pakalpojuma kvalitāti. Tiecamies arī uz to, lai uz uzņēmumu skatītos nevis funkciju rakursā, bet no arvien labāku biznesa procesu pārvaldības viedokļa," teica "Sadales tīkla" vadītājs.

Jautāts, cik ar optimizācijas programmu jau ir izdevies ietaupīt, Jansons teica, ka līdz šim uzņēmuma pamatdarbības izmaksas ir samazinātas par 15 miljoniem eiro. Savukārt kopējais plāns paredz līdz 2022.gadam, kad uzņēmuma darbības efektivitātes paaugstināšanas programmu paredzēts pabeigt, samazināt saimnieciskās darbības izdevumus par 26 miljoniem eiro.

Jansons uzsvēra, ka tas viss ir jāpaveic apstākļos, kad izmaksas faktiski pieaug.

Jau ziņots, ka "Sadales tīkls" apgrozījums 2018.gadā bija 323,734 miljoni eiro, kas ir par 0,1% mazāk nekā 2017.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 3,7 reizes un bija bija 33,743 miljoni eiro.

"Sadales tīkls" ir elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās