foto: LETA
Par 75 miljoniem pārdots lielveikals "Galerija Centrs"
Tirdzniecības centra "Galerija Centrs" ēka.
2019. gada 28. maijs, 07:45

Par 75 miljoniem pārdots lielveikals "Galerija Centrs"

Jauns.lv / LETA

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Linstow Center Management" ("Linstow") par 75 miljoniem eiro pārdevis tirdzniecības centru "Galerija Centrs" nekustamo īpašumu investīciju fondam "Baltic Horizon Fund", informēja darījuma starpnieks - nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums "Newsec".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tas ir lielākais šogad notikušais tirdzniecības centru darījums Baltijas valstīs, norādīja "Newsec". Līdz ar šo pirkumu "Baltic Horizon Fund" kļūšot par lielāko diversificēto komerciālā nekustamā īpašuma investīciju fondu Baltijas valstīs, kas pārvalda nekustamo īpašumu gandrīz 350 miljonu eiro vērtībā.

"Newsec" vadītājs Latvijā Ģirts Grīnbergs norādīja, ka tirdzniecības centri, kas darbojas pilsētas centra galvenajās ielās, ir uzskatāmi par vienu no drošākajām investīcijām, kas vēsturiski ir garantējuši stabilāko nekustamo īpašumu investīciju atdevi. Šī iemesla dēļ Rīgā pārdotais tirdzniecības centrs tiekot saukts arī par "Baltijas valstu mazumtirdzniecības briljantu". Šādu tirdzniecības centra "Galerija Centrs" raksturojumu nosaka ne tikai prestižā atrašanās vieta vecpilsētā, kas nodrošina iespaidīgu apmeklētāju plūsmu - vairāk nekā septiņus miljonus gadā, bet arī labi pazīstami ilgtermiņa nomnieki - šobrīd ēkā, kas aizņem 20 000 kvadrātmetrus, apmetušies vairāk nekā 110 nomnieki.

"Šis darījums rāda, ka pieprasījums pēc augstas klases komerciāla nekustamā īpašuma saglabājas, bet Baltijas tirgus likviditāte turpina pieaugt. Tāpat priecājamies, ka esam sākuši īstenot pirmo kopīgo projektu Baltijas valstīs kopā ar mūsu grupas alianses partneri "BNP Paribas". Ar šādu ciešu sadarbību vēlamies stimulēt un paplašināt "Newsec" darbību trijās Baltijas valstīs," sacīja Grīnbergs.

"Šis darījums "Linstow" sniegs jaunas izaugsmes iespējas, jo mēs sevi saredzam kā ilgtermiņa investoru šajā reģionā," uzsvēra Norvēģijas AS "Linstow" valdes priekšsēdētājs Pērs Mortensens, paužot gandarījumu un pateicību visām iesaistītajām pusēm, kas piedalījās šajā veiksmīgajā darījumā.

"Baltic Horizon Fund" vadītājs Tarmo Karotams skaidroja, ka šis darījums fonda valdījumam piešķirs vēl lielāku svaru. "Pēc pirkuma fondam piederēs trīs tirdzniecības centri katras Baltijas valsts galvaspilsētas centrā - "Galerija Centrs" Rīgā, "Postimaja" Tallinā un "Europa" Viļņā. Mēs arī turpmāk centīsimies kļūt par galveno tirdzniecības centru īpašnieku ilgtermiņa partneri labākajiem mazumtirdzniecības tirgū, kas meklē iespējas attīstīt jau esošas un jaunas preču zīmes Baltijas valstīs," sacīja Karotams.

"Galerija Centrs" ir vēsturiska Rīgas vecpilsētas ēka. Aktīva tirdzniecība tajā notiek jau no 1938.gada, bet pirms vairākiem gadiem ēka svinēja 80 gadu jubileju. Tirdzniecības centrs 2006.gadā tika kompleksi modernizēts - ēka tika paplašināta blakus esošās Rīdzenes ielas virzienā, tika atjaunots komerciālais tēls. Pēc renovācijas "Galerija Centrs" kļuva par pirmo tirdzniecības centru Baltijas valstīs ar stikla fasādi.

"Linstow Center Management" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 162 486 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow".

"Baltic Horizon Fund" investīcijas koncentrētas Baltijas galvaspilsētu (Tallina, Rīga, Viļņa) komerciālā nekustamā īpašuma jomā. Tas ir regulēts slēgts ieguldījumu fonds. "Baltic Horizon" vienības tiek tirgotas "Nasdaq Tallinn" un "Nasdaq Stockholm" biržās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās