foto: REUTERS/SCANPIX
"airBaltic" sākusi sadarbību ar Skandināvijas lidsabiedrību SAS
"airBaltic" noslēgusi vienošanos ar Skandināvijas lidsabiedrību SAS.
Bizness un ekonomika
2019. gada 16. maijs, 13:22

"airBaltic" sākusi sadarbību ar Skandināvijas lidsabiedrību SAS

Jauns.lv / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" noslēgusi vienošanos ar Skandināvijas lidsabiedrību SAS par sadarbības lidojumiem, informēja "airBaltic" pārstāvji.

"Mēs esam ļoti priecīgi par šo ciešo sadarbību. Paplašinot "airBaltic" partneru tīklu, mēs piedāvājam vairāk ērtas ceļošanas iespējas mūsu pasažieriem. Jau šajā vasaras sezonā nodrošinām mūsu klientiem iespēju izvēlēties no vairāk nekā 300 galamērķiem ar vienu pārsēšanos, izmantojot "airBaltic" partneru lidsabiedrības," sacīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

"airBaltic" kodu "BT" izmantos lidojumos, kas savieno Rīgu un Alesundu, Bergeni, Stavangeru, Trumsi, Trodheimu caur Oslo un Kopenhāgenas lidostām. Savukārt SAS lidojuma kodu "SK" izmantos tiešajos lidojumus no Stokholmas Ārlandas, Kopenhāgenas un Oslo lidostām un otrādāk, nodrošinot lidojumus starp Skandināvijas galvaspilsētām un Rīgu, kā arī savienojošu satiksmi no visa SAS tīkla un Rīgas, izmantojot šīs trīs lidostas.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. "airBaltic" 2018.gadā veica 56 261 lidojumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2017.gadā, bet vietu piepildījums lidmašīnās pērn bija 75%.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.