foto: LETA
FKTK izpildīs visas tai noteiktās "Moneyval" rekomendācijas
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Pēteris Putniņš.
2019. gada 19. marts, 09:59

FKTK izpildīs visas tai noteiktās "Moneyval" rekomendācijas

Jauns.lv / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) izpildīs visas tai noteiktās Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas "Moneyval" rekomendācijas, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jebkurā gadījumā FKTK padome izdarīs visu, tostarp piešķirs nepieciešamos resursus visām tām papildus darbībām, kas no mums tiek prasītas. Es domāju, ka mēs noteikti nekļūsim par šķērsli. Mēs neradīsim problēmas," teica Putniņš.

Tāpat viņš norādīja, ka arī valstij kopumā ar "Moneyval" rekomendāciju ieviešanu sekmējas labi un pagaidām nav pazīmju, kas varētu likt domāt, ka Latvija kaut ko nespētu izdarīt.

Jautāts, vai ir saņemtas kādas pirmās indikācijas no "Moneyval" par procesa gaitu, Putniņš norādīja, ka pirmās indikācijas varētu būt gaidāmas vasarā.

"Moneyval" noteikusi Latvijai pastiprinātu kontroles režīmu. Tās ziņojumā par Latviju kopsavilkumā skaidrots, ka kontroles režīms pastiprināts, jo Latvija saņēmusi zemu vai vidēju novērtējumu pēc vairākiem efektivitātes kritērijiem. "Moneyval" Latvijas rīcību atzīst par mazefektīvu divās jomās - patiesā labuma guvēju noteikšanā un masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas finansēšanas novēršanā.