foto: Edijs Pālens/LETA
Problēmas finanšu sektorā liks tuvākos gadus strādāt pie valsts tēla uzlabošanas, uzskata Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Bizness un ekonomika
2019. gada 18. marts, 07:41

Problēmas finanšu sektorā liks tuvākos gadus strādāt pie valsts tēla uzlabošanas, uzskata Rinkēvičs

Jauns.lv / LETA

Ņemot vērā problēmas finanšu sektorā, tuvāko gadu laikā būs jāstrādā pie radikālas valsts tēla maiņas, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš skaidroja, ka pēdējo gadu laikā gan finanšu sektora problēmu dēļ, gan citu jautājumu dēļ būs daudz vairāk jāinvestē, lai parādītu citiem, ka Latvija savas problēmas novērtē, atrisina un spēj darīt vairāk. "Mums būs daudz vairāk darba, lai Latvijā rīkotu dažāda augsta līmeņa sanāksmes, pasākumus un strādātu pie tā, lai atrisinātu jautājumus, kas mums ir jāatrisina un parādītu, ka mēs to spējam darīt," teica Rinkēvičs.

Taujāts, kādēļ šogad ārpolitikas ziņojumā bija svarīgi iekļaut sadaļu par finanšu sektora jautājumiem, ministrs pauda, ka tā tika rakstīta ar mērķi, lai atgādinātu sabiedrībai, ka tas nav tikai finanšu sektora, kredītreitinga un reputācijas jautājums, bet pamatā tas ir jautājums, kas ir saistīts arī ar nacionālās drošības lietām un sadarbību ar stratēģiskajiem partneriem Ziemeļamerikā un Eiropā. "Tas bija atgādinājums, ka šie jautājumi ir jāskata plašākā kontekstā," piebilda ministrs.

Savukārt komentējot to, kādi apstākļi varētu likt arī nākamgad atgriezties pie šī jautājuma pieminēšanas ziņojumā, politiķis atzina, ka tas, kas nākamajā ziņojumā tiks rakstīts saistībā ar finanšu sektoru, būs lielā mērā atkarīgs no tā, ko Latvija būs izdarījusi rekomendāciju izpildē un saistībā ar banku sektoru, ne tikai ar "Moneyval" rekomendācijām, bet arī konkrētiem procesiem "ABLV" pašlikvidācijas gaitā un kontroles mehānisma uzlabošanā.

"Tas viss notiek, valdība daudz un aktīvi strādā. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš nāca klajā ar konkrētām idejām un uzdevumiem ministriem saistībā ar finanšu sektora kontroles reformu. Es gribētu cerēt, ka mēs labi apzināmies, ka laika nav daudz, un redzam, ka savulaik ir bijis grūti panākt vienošanos starp dažādām institūcijām Latvijā. Mēs redzam, ka notiek arī progress un vēl ir jautājums, cik tālu būsim pavirzījušies ar konkrētu lietu izmeklēšanu, uz ko ārlietu ministrs gan nevar atbildēt," sacīja Rinkēvičs.