foto: Juris Rozenbergs
Rīgā atklāj Baltijā lielāko inovatīvo tehnoloģiju izmēģināšanas centru
Rīgā atklāts Baltijā lielākais inovatīvo tehnoloģiju izmēģināšanas centrs.
Auto un tehnoloģijas
2018. gada 7. jūnijs, 13:29

Rīgā atklāj Baltijā lielāko inovatīvo tehnoloģiju izmēģināšanas centru

Jauns.lv

Latvijas Mobilais Telefons (LMT) atklājis Baltijā lielāko mobilo sakaru operatoru klientu centru ar iespēju ikvienam iepazīt un izmēģināt jaunākās tehnoloģijas. Tajā šobrīd var virtuālajā realitātē izbraukt skeletona trasi, sacīkšu auto simulatorā trenēties FIA čempionātam, apskatīt Latvijā lielāko dronu, izprintēt foto kafijas putās, kā arī pieteikt bērnus robotikas pulciņam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Baltijā lielākā inovatīvo tehnoloģiju izmēģināšanas centra atklāšana

Baltijā lielākā inovatīvo tehnoloģiju izmēģināšanas centra atklāšana

gallery icon
48

“Līdz ar 5G attīstību visā pasaulē tieši mobilo sakaru tehnoloģijas tiek uztvertas kā dzinējspēks izaugsmei. Taču ne tikai pieejamās tehnoloģijas, bet galvenokārt tas, cik gudri protam tās izmantot, ir izaugsmes pamatā.

Tāpēc jaunatklātais LMT klientu centrs ir vieta, kur ne vien iepirkties un samaksāt rēķinus, bet arī apskatīt un izmēģināt jaunākās tehnoloģiju iespējas un iedvesmoties jaunām idejām. Tas ir nosaukts par Brīvības centru ne tikai par godu ielai, uz kuras tas atrodas, bet tas ir arī vēstījums, ka tehnoloģijas ir mūsu iespēja būt brīviem domāt un darīt,” stāsta LMT prezidents Juris Binde.

Plānots, ka jaunatklātajā Brīvības centrā inovāciju demonstrācijas un tehnoloģiju izmēģināšanas zonā pieejamās aktivitātes mainīsies, iepazīstinot iedzīvotājus ar Latvijā un pasaulē aktuālākajām moderno tehnoloģiju iespējām.

Šobrīd virtuālās realitātes simulatorā varēs izbaudīt sajūtas, kādas ir skeletonistam, traucoties kamanās ar ātrumu 130 km/stundā lejup pa 1450 metru garo, pasaules ātrāko skeletona trasi Vankuverā.

Savukārt izmēģinot savas spējas auto simulatorā, apmeklētāji varēs kļūt par Starptautiskā Automobiļu federācijas jeb FIA online čempionāta dalībnieku.

Sasniedzot noteiktu snieguma līmeni, braucējiem būs iespēja saņemt īpašas autosportista tiesības un sacensties FIA sertificētajās sacensībās Gran Turismo Nations Cup un Gran Turismo Manufacturer Fan Cup.

Bērniem jaunajā Brīvības centrā būs pieejamas Robotikas skolas ROBO HUB licencētas interešu izglītības nodarbības, kuru darbības pamatā ir Lego Education izstrādāta mācību programma, lai konstruējot un programmējot bērns iemācās loģiski un radoši domāt

Bet, sekojot līdzi pasaules tendencēm kafijas jomā, “Kolonāde Cafe” jaunajā klientu apkalpošanas centrā viesiem piedāvās kafiju, kas gatavota uz Ziemeļeiropā vienīgā un šobrīd mūsdienīgākā modulārā kafijas automāta “Modbar”, kas piedāvās iespēju katru kafijas tasīti personalizēt, uzdrukājot kafijas putās pašu iesūtītu attēlu vai ziņojumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās