Bizness un ekonomika

Par trīs miljoniem latu remontēs ceļu Rīga-Skulte-Liepāja

Jauns.lv

AS "Ceļu pārvalde" ir noslēgusi līgumu ar AS "Latvijas Valsts ceļi" par ceļa Rīga-Skulte-Liepāja pārklājuma remontdarbiem.Kopējais remontdarbiem paredzētais ceļa posmu garums ir 9,9 kilometri, bet finansējums paredzēts 3,12 miljonu lati, informēja "NZ Projekts" pārstāvis Vladimirs Novodvorskis.

"Mēs veiksmīgi pildām šī gada plānu. Šis darījums ir kārtējais pierādījums tam, ka mūsu ambiciozais mērķis šogad kļūt par vienu no savas nozares līderiem ir sasniedzams," uzsver "Ceļu pārvaldes" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva (SC). "Vēl vairāk - mēs esam pierādījuši, ka uzņēmuma stratēģijas maiņa - pārorientācija no ielu uzturēšanas uz rekonstrukcijas darbu veikšanu - ir veiksmīga. Mūsu spējas novērtējuši gan vietējie uzņēmumi, gan arī pasūtītāji no ārvalstīm, tādēļ būsim agresīvi un cīnīsimies par katru ceļu būves konkursu."

Lauva norāda, ka uzņēmumam ir daudz priekšrocību, ar ko konkurēt tirgū, piemēram, "Ceļu pārvalde" pieder pašiem sava asfaltbetona rūpnīca.

Līgums par ceļa rekonstrukcijas darbiem tika noslēgts šī gada 21.aprīlī, un tas paredz, ka būvdarbi jāsāk maijā, bet jāpabeidz sešu mēnešu laikā.

"Ceļu pārvalde" šī gada aprīļa sakumā uzvarēja vēl vienā konkursā, noslēdzot līgumu par Kārsavas centrālās ielas rekonstrukciju. Kopējā remontdarbu summa sasniedz 1,8 miljonus latu.

Vienības ielas rekonstrukcijas darbus Kārsavā paredzēts sākt jūnijā, bet būvdarbi jāpabeidz un objekts jānodod ekspluatācijā šī gada 1.novembrī. Rekonstruējamā Vienības ielas posma kopējais garums ir 2,5 kilometri.

AS "Ceļu pārvalde" dibināta 1994.gadā, pārveidojot pašvaldības uzņēmumu. "Ceļu pārvaldes" kontrolpakete pieder Rīgas domei.

LETA