Bizness un ekonomika
2011. gada 28. jūlijs, 09:34

"Jumava" pērn palielinājusi apgrozījumu un samazinājusi zaudējumus

Jauns.lv

Apgāds SIA "Jumava" pagājušajā gadā nedaudz palielinājis apgrozījumu un aptuveni par piektdaļu samazinājis zaudējumus, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Apgāda apgrozījums pērn palielinājies par 28 485 latiem un bija 515 661 lats. 2009.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 487 176 lati.

Tomēr "Jumava" pagājušo gadu noslēdza ar 1843 latu zaudējumiem, kas gan samazinājušies gandrīz piecas reizes, jo 2009.gadā uzņēmums strādāja ar 9324 latu zaudējumiem.

2008.gadā "Jumavas" apgrozījums bija 850 000 latu un tika nopelnīti aptuveni 12 900 latu.

Apgāds "Jumava" darbību sāka 1991.gadā. Uzņēmuma kapitāldaļas pieder Jurim Visockim. Kā "Jumavas" darbības veidi minēti izdevējdarbība, grāmatu izdošana, laikrakstu izdošana, žurnālu un periodisko izdevumu izdošana, skaņu ierakstu izdošana.

Kā viens no veiksmīgākajiem jaunumiem apgāda darbībā šajā gadā tiek minēts suvenīrizdevumu sērija, kurā atrodamas gan dzejas, gan domu graudu grāmatas, kas veltītas mīlestībai, draugiem, cilvēka dzīvei.

Tāpat apgāds paplašinājis izdoto ceļvežu klāstu, kurā var atrast informāciju latviešu valodā, kā arī svešvalodās par Rīgu, Ventspili, Cēsīm, Latvijas teiksmu pilīm, Rīgas jūgendstilu, Rīgas un Florences kultūras paralēlēm. "Jumava" izdod arī tādus kultūrvēsturiskus materiālus kā "Latvijas vēsture: XX gadsimts", "Latvijas Nacionālais teātris", Roalda Dobrovenska romānu "Magnus, dāņu princis" un citus.

"Jumava" izdod latviešu autoru oriģinālliteratūras, tulkotās, kā arī bērnu un jauniešu literatūras darbus, albumus, kalendārus, vārdnīcas un enciklopēdijas.

Viena no apgāda tradīcijām ir cieša sadarbība ar populāriem un iemīļotiem latviešu autoriem - Ēriku Hānbergu, Elitu Veidemani, Jāni Peteru, Māru Zālīti, Albertu Belu, Moniku Zīli, Imantu Ziedoni.

Pērn apgāds "Jumava" piedalījās Frankfurtes grāmatu gadatirgū, ārzemju izdevējiem piedāvājot jaunās latviešu autores Ilzes Liliānas Muižzemnieces grāmatu "Mazais eņģelītis".

LETA Nozare.lv