Pasaulē
2014. gada 1. aprīlis, 15:53

Lai netiktu slēgts pavisam, Krievijas TV kanāls "Doždj" samazinās oriģinālsatura daudzumu

Jauns.lv

Krievijas neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" izdevumu optimizācijas dēļ nolēmis samazināt raidīšanas apmēru, otrdien paziņoja kanāla preses dienests.

"Bez televīzijas kanāla darbinieku algu samazinājuma tika pieņemts lēmums par "Doždj" raidīšanas apmēra samazinājumu," informēja kanāls, paskaidrojot, ka tas nozīmē pakāpenisku kanāla oriģinālā satura stundu samazinājumu tuvākajā nākotnē.

"Mēs turpināsim raidīt diennakts režīmā, bet 18 stundu oriģinālā satura vietā tas būs, piemēram, 12 stundas, bet pārējais būs atkārtojumi," norādīja "Doždj", piebilstot, ka pašreiz nav noteikts konkrēts satura apmēra samazinājums.

Tāpat kanāla vadība ir apstiprinājusi "Doždj" biznesa attīstības plānu tuvākajam pusgadam, bet tā detaļas vēl nav izstrādātas, tādēļ netiek sniegta detalizētāka informācija.

No 24.līdz 30.martam televīzijas kanāls "Doždj" organizēja līdzekļu vākšanas kampaņu. "Doždj" ģenerāldirektore Natālija Sindejeva otrdien informēja, ka kampaņu atbalstīja 20 tūkstoši skatītāju, kopā ziedojot ap 40 miljoniem rubļu (820 tūkstošiem eiro), ar ko pietiks ētera nodrošinājumam divu mēnešu garumā.

"Doždj" februārī brīdināja, ka tam draud slēgšana pēc tam, kad tā retranslāciju ir pārtraukusi lielākā daļa Krievijas kabeļtelevīzijas operatoru. Televīzijas kanāls, kura ienākumus veido reklāmas ieņēmumi, norādīja, ka ir sākta apmelošanas kampaņa pret kanālu.

Spiediens pret "Doždj" sākās 26.janvārī, kad tas organizēja televīzijas skatītāju aptauju, lūdzot atbildēt, vai, viņuprāt, bija iespējams glābt simtiem tūkstošu ļeņingradiešu dzīvības blokādes laikā, ja pilsēta būtu padevusies nacistiskās Vācijas karaspēkam.

"Doždj" atvainojās un atsauca aptauju, bet Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka kanāls ir "pārkāpis visas robežas, pret ko var izturēties ar iecietību".

Kanāla vadība apgalvo, ka aptauja ir tikai aizbildinājums, lai mēģinātu panākt kanāla slēgšanu, jo " Doždj" pauž kritisku viedokli par valdības politiku.

BNS