Vīrietis mistiskos apstākļos pazuda bez pēdām - patiesība atklājās 56 gadus vēlāk
foto: Notingemšīras policija
Alfrēds Svinsko.
Pasaulē
2024. gada 11. septembrī, 06:24

Vīrietis mistiskos apstākļos pazuda bez pēdām - patiesība atklājās 56 gadus vēlāk

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Policija Anglijā identificējusi divus slepkavībā aizdomās turētos, kuri, domājams, iesaistīti kāda ogļrača nāvē. Vīrieša mirstīgās atliekas tika atklātas vairāk nekā 50 gadus pēc viņa pazušanas bez vēsts, vēsta BBC.

Vīrietis mistiskos apstākļos pazuda bez pēdām - pa...

Alfrēda Svinsko mirstīgās atliekas tika atrastas lauku saimniecībā Notingemšīrā 2023. gada aprīlī pēc tam, kad pēdējo reizi viņš redzēts dzeram kādā krodziņā 1967. gada 27. janvārī. Izpētot vīrieša kaulus, konstatēts, ka viņš guvis smagu dūriena un trulu sitiena traumu. Policija apgalvo, ka viņš miris ar lauztu roku. Tagad virsnieki identificējuši divus aizdomās turētos, kuri abi vairs nav dzīvi.

Notingemšīras policija pēc mirstīgo atlieku atklāšanas sāka slepkavības izmeklēšanu. Vīrieša mirstīgās atliekas uzietas 2023. gada 26. aprīlī, kad tika veikti rakšanas darbi lauksaimniecības zemēs. Policija uzskata, ka Svinsko noslepkavots un pēc tam apglabāts nepilnus divus metrus dziļā kapā.

Policija sacīja, ka kopš mirstīgo atlieku atrašanas zinātnieki veikuši apjomīgu darbu, lai noteiktu nāves cēloni. Tiek uzskatīts, ka Svinsko, cīnoties ar savu uzbrucēju vai uzbrucējiem, salauzis roku.  Tā kā dažu kaulu pietrūka, eksperti uzskata, ka "ļoti iespējams", Svinsko nogalināts citā vietā, bet pēc tam pārvests uz turieni, kur viņa mirstīgās atliekas atrastas.

Svinsko mazdēls Rasels Lovbridžs BBC sacīja: "Uzzināt, ka viņš ir noslepkavots, bija šoks. Tas viss ir satraucoši. Ikviens, kas kaut ko zināja, to ir paturējis noslēpumā. Būtu brīnišķīgi, ja [cilvēki] tiešām nāktu klajā - tas palīdzētu mums visu aptvert. Tas mūs vienmēr vajās. Mēs vienmēr paliksim neziņā. Vēl ir jautājumi, uz kuriem jāatbild."

Kopš 14 gadu vecuma Svinsko strādāja par ogļraci. Četri no viņa sešiem bērniem vēl ir dzīvi, un viņam ir vairāki mazbērni. Pēdējo reizi viņš tika redzēts dodam naudu dēlam Gerijam, lai nopirktu maizi, un pēc tam aizgāja, lai izmantotu āra tualeti.

Ģimene janvārī sarīkoja nelielas bēres. "Labi, ka viņš ir atgriezies mājās kārtīgi apglabāts kopā ar ģimeni, un mēs jūtamies gandarīti, ka viņš vairs nav pazudis," sacīja mazdēls.

Tēmas