Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Okupētā Doneckas apgabala teritorija grimst gandrīz 4 miljonos tonnu atkritumu
foto: Edijs Pālens/LETA
Krievijas Federācija okupētajā Ukrainas austrumu daļā plāno izbūvēt vairākus poligonus.
Pasaulē

Okupētā Doneckas apgabala teritorija grimst gandrīz 4 miljonos tonnu atkritumu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Okupētajā Doneckas apgabala teritorijā zem klajas debess tiek uzglabāti 3,62 miljoni tonnu kaitīgo atkritumu. Tie netiek utilizēti vai padarīti nekaitīgi, bet atkritumu apjomi turpina pieaugt katru mēnesi, vēsta Nacionālais pretošanās centrs.

Okupētā Doneckas apgabala teritorija grimst gandrī...

Ziņojumā teikts, ka okupācijas varas iestādes izveidojušas Doneckas apgabalu par Rostovas apgabala atkritumu izgāšanas poligonu. Tādējādi puse no toksiskajiem sadzīves atkritumiem turp atvesta no Krievijas.

Nacionālais pretošanās centrs atzīmē, ka Krievijas okupācijas administrācija tajā nesaskata problēmu un pārliecina vietējos, ka šeit drīzumā tiks celta atkritumu pārstrādes rūpnīca.

“Taču, kamēr ienaidnieka pakalpiņi apmētā ar solījumiem, atkritumu poligoni aug ģeometriskā progresijā. Piemēram, pārstrādes rūpnīcas aizsegā okupanti Radakoves tuvumā organizē jaunu atkritumu poligonu "Luhanska". Tas atradīsies uz Lutuhinas un Slovjanoserbskas rajona robežas," informē Nacionālais pretošanās centrs.

Situācija ar atkritumiem okupētajās Ukrainas teritorijās

Krievijas Federācija okupētajā Ukrainas austrumu daļā plāno izbūvēt vairākus poligonus.

Nacionālais pretošanās centrs norāda, ka ienaidnieks plāno izveidot sešus šādus poligonus okupētajās Luhanskas apgabala teritorijās, bet vēl trīs Doneckas apgabalā.