Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vai bija plānots vēl plašāks uzbrukums? Trampa šāvēja telefonam blakus atrasta noslēpumaina ierīce
foto: Ekrānuzņēmums
Trampa uzbrucēja motīvi joprojām neskaidri.
Pasaulē

Vai bija plānots vēl plašāks uzbrukums? Trampa šāvēja telefonam blakus atrasta noslēpumaina ierīce

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa uzbrucēja Tomasa Metjū Kruksa mobilais tālrunis bija redzams uz jumta blakus noslēpumainai ierīcei, kas rada jaunus neatbildētu jautājumu par slepkavības mēģinājumu, kas šokēja pasauli.

Vai bija plānots vēl plašāks uzbrukums? Trampa šāv...

Mobilais tālrunis, kas, kā tika uzskatīts, varēja atklāt, kāpēc Krukss mēģināja nogalināt Donaldu Trampu, pirmo reizi tika redzēts kopā ar raidītāju. Fotoattēlu uzņēma likumsargi dažas sekundes pēc tam, kad Slepenā dienesta aģenti nošāva 20 gadus veco uzbrucēju.

Raidītāja esamība radīja jaunus jautājumus par to, vai šāvējs uz vietas sazinājās ar kādu citu, kā arī bažas par to, vai šajā dienā netika plānots vēl kāds uzbrukums.

Vīrieša automašīnas bagāžniekā bija paslēpta improvizēta sprādzienbīstama ierīce, kas bija savienota ar raidītāju, ko viņš nēsāja līdzi. Tas liek domāt, ka uzbrucējs, iespējams, plānoja sarīkot sprādzienu no attāluma.

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) darbinieki uzlauzuši tālruni, taču tajā nav atraduši nekādu norāžu, kas liktu saprast lietas motīvu. Arī analizējot viņa tiešsaistes meklēšanas vēsturi, nav izdevies atrast nekādas norādes, ka viņš pētītu paštaisītu sprāgstvielu izgatavošanu.

Otrdien atklājās, ka slepkava iekļuva mītiņa drošības zonā veselas trīs stundas pirms uzbrukuma, pēc tam, kad bija nobraucis 50 jūdzes uz ziemeļiem no savas mājas Bētelas parkā Pitsburgas dienvidu nomalē. 20 gadus veco iespējamo slepkavu policisti vairākkārt redzējuši un nofotografējuši, pirms viņam izdevās uzkāpt uz ēkas jumta un raidīt šāvienu uz Donaldu Trampu.