Pirmo reizi pēc vēža diagnozes, Karalis Čārlzs III dosies savā  straptautiskajā vizītē
foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas karalis Čārlzs III un Lielbritānijas karaliene Kamilla.
Pasaulē
2024. gada 15. jūlijā, 17:43

Pirmo reizi pēc vēža diagnozes, Karalis Čārlzs III dosies savā straptautiskajā vizītē

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/ CBS News

Karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla oktobrī dosies uz Austrāliju un Samoa salām, lai tiktos ar šo valstu līderiem, svētdien paziņoja Bekingemas pils. Šis ceļojums būs karalim pirmais starptautiskais oficiālais brauciens kopš viņam tika diagnosticēts vēzis februārī.

Pirmo reizi pēc vēža diagnozes, Karalis Čārlzs III...

Saskaņā ar Bekingemas pils paziņojumu, abi karaliskās ģimenes locekļi uz Austrāliju tika uzaicināti. Ceļojumā ir paredzētas aktivitātes Austrālijas galvaspilsētas teritorijā un  Jaundienvidvelsā. Pēc tam viņi dosies uz Samoa salām, lai svinētu "spēcīgās divpusējās attiecības starp Klusā okeāna salu valsti un Apvienoto Karalisti." Papildu informācija par karaliskās ģimenes locekļu ceļojuma plāniem tiks paziņota vēlāk, norādīja pils.

75 gadus vecais Čārlzs pārtrauca publiskos pienākumus uz gandrīz trim mēnešiem pēc tam, kad viņam tika diagnosticēts nezināmas izcelsmes vēzis kamēr viņš ārstējās no palielinātas prostatas. 

Aprīlī viņam tika dota atļauja atsākt publiskos pienākumus, un ārsti paziņoja, ka viņi ir "ļoti apmierināti" ar viņa progresu. Viņa pirmais pasākums bija tikšanās ar personālu un pacientiem Londonas vēža ārstēšanas centrā. Jūnijā viņš piedalījās pasākumos Ziemeļfrancijā par godu 80. D-dienas gadadienai. 

Karaļa vedekla, Velsas princese Ketrīna, arī šogad tika diagnosticēta ar vēzi. Kopš paziņojuma par ārstēšanās uzsākšanu, viņa ir parādījusies publikā tikai divas reizes no kurām pēdējā bija parādīšanās Vimbldonas tenisa turnīra finālā svētdien.