0dienas
6stundas
22minūtes
43sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Lietuvā aiztur ieroču detaļu kontrabandistu - Krievijas pilsoni ar Latvijas uzturēšanās atļauju

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Lietuvā robežsargi otrdien, 11. jūnijā, aizturējuši vīrieti ar uzturēšanās atļauju, kura izsniegta Latvijā. Vīrietis mēģinājis no Baltkrievijas ievest Lietuvā ieroču detaļas, vēsta portāls "lsm.lv".

Lietuvā aiztur ieroču detaļu kontrabandistu — Krie...

Lietuvas robežsargu aizturētais ir Krievijas pilsonis. Izņemto lietu saraksts uz Lietuvas – Baltkrievijas robežas ir plašs. Viņa mašīnā bija vairāk nekā 20 dažādu ieroču rokturu, vairāk nekā 20 ieroču stobru sliedes, lai varētu uzlikt papildu ierīces, piemēram, nakts redzamības tēmēkli, un vēl dažādi specifiski ieroču turētāji un rokturi. 

No plašākiem komentāriem par notikušo un Krievijas pilsoni, kuram ir Latvijā izsniegta uzturēšanās atļauja,  Lietuvas muita izvairās, bet paziņojumā medijiem norāda, ka notiek izmeklēšana. 

Pagaidām personas identitāte Latvijas atbildīgajām iestādēm nav zināma. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē apliecina, ka prasīs Valsts policijai un Valsts drošības dienestam to noskaidrot un sniegt atzinumu, vai persona apdraud sabiedrisko kārtību, vai apdraud valsts drošību. Ja jā, uzturēšanās atļauja tiks anulēta un iebraukšana Latvijā – liegta.