Pasaulē
2024. gada 23. februāris, 15:03

VIDEO: krievu karavīri gaidīja ģenerāli, bet sagaidīja HIMARS. Ukraiņi publisko video

Jauns.lv

Ukrainas armija izplatījusi video, kurā redzams, kā poligonā Doņeckas apgabalā ar HIMARS triecieniem tiek iznīcināti krievu karavīri, kas bija, kā ziņots, sapulcināti, lai sagaidītu krievu armijas ģenerālmajoru.

“Šādi izskatījās HIMARS trieciens poligonā, kurā bija sapulcējušies krievi Hersonas apgabalā. Krievu  Dņepras grupējuma komandieri tur pulcēja 328. gaisa desanta uzbrukuma pulka, 810. jūras kājnieku brigādes un 81. mehanizētā pulka vienības. Mīnus komandpersonāls un mīnus apmēram 60 karavīri," raksta blogeris "Nikolaevsky Vanyok".

Jau ziņots, ka Ukrainas bruņotie spēki 20. februārī apšaudījuši Krievijas armijas poligonu pie Trudovskas ciema netālu no Volnovahas pašpasludinātajā Doņeckas Tautas republikā (DTR).  Raķešu trieciena laikā poligonā atradās trīs rotas ar militārpersonām (200-300 cilvēki), kas gaidīja Austrumu militārā apgabala 29.armijas komandieri,  ģenerālmajoru Oļegu Moisejevu. Krievijas “militārais korespondents” Romāns Saponkovs sacīja , ka “lielais komandieris”, kuru karavīri gaidīja, tā arī nav ieradies.

Ukraiņu raķešu triecienā krievu poligonam likvidēti vēl 60 krievu iebrucēji

Ukrainas armijas triecienā krievu poligonam Dņepras kreisajā krastā Hersonas apgabala vēl okupētajā teritorijā likvidēti vismaz 60 iebrucēji

gallery icon

Ukrainas armijas triecienā krievu poligonam Dņepras kreisajā krastā Hersonas apgabala vēl okupētajā teritorijā likvidēti vismaz 60 iebrucēji, sarunā ar televīzijas kanālu "Kiiv24" pavēstījusi operatīvā komandcentra "Dienvidi" preses centra vadītāja Natālija Gumeņuka.

To apstiprinājis arī Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs.

Savukārt Ukrainas brīvprātīgo armijas "Dienvidi" pārstāvis Serhijs Bratčuks pastāstījis, ka trieciens dots brīdī, kad poligonā pārbaudes veikšanai bija ieradies Krievijas karaspēka grupējuma "Dņepr" komandējošais sastāvs.