Pasaulē
2024. gada 21. februāris, 08:57

VIDEO: ukraiņi ar HIMARS trāpa krievu karavīru baram, kas atklātā laukā spiesti gaidīt ģenerāli

Jauns.lv

Ukrainas bruņotie spēki apšaudījuši Krievijas armijas poligonu pie Trudovskas ciema netālu no Volnovahas pašpasludinātajā Doņeckas Tautas republikā (DTR). Par to ziņo BBC Krievijas ziņu dienests korespondents, kā arī DTR militārpersonas.

Ukrainas armija, kā ziņo BBC avoti, 20. februāra pēcpusdienā apšaudīja Krievijas poligonu no daudzkārtējas palaišanas raķešu sistēmas HIMARS. Tajā brīdī poligonā atradās Krievijas 36. gvardes motorizētās strēlnieku brigādes karavīri, kuru pastāvīgā atrašanās vieta ir Borzjas pilsēta Transbaikāla teritorijā.

Kā vēsta BBC, raķešu trieciena laikā poligonā atradās trīs rotas ar militārpersonām (200-300 cilvēki), kas gaidīja Austrumu militārā apgabala 29.armijas komandieri,  ģenerālmajoru Oļegu Moisejevu. Krievijas “militārais korespondents” Romāns Saponkovs sacīja , ka “lielais komandieris”, kuru karavīri gaidīja, tā arī nav ieradies.

Internetā ir parādījušās fotogrāfijas un video, kas, iespējams, uzņemti izmēģinājuma vietā pēc trieciena. Tajās redzami desmitiem mirušu cilvēku militārajā formā. Vienā no video, kas uzņemts pēc trieciena, viens no karavīriem saka: "Komandieri to uzcēla klajā laukā." Videoierakstu autentiskums nav apstiprināts.

Pēc dažādām aplēsēm, trieciena rezultātā varētu būt gājuši bojā vismaz 60 cilvēki, raksta BBC.