foto: Picvario Media, LLC / Alamy/ Vida Press
Taizemē aizturēti rokgrupas "BI-2" dalībnieki
Igors Bortņiks (no kreisās) 2020. gadā.
Pasaulē
2024. gada 25. janvāris, 11:30

Taizemē aizturēti rokgrupas "BI-2" dalībnieki

Jauns.lv

Par koncertu rīkošanu bez atļaujas Taizemē aizturēti rokgrupas "BI-2" dalībnieki, ziņo mediji, atsaucoties uz Tūrisma policiju.

Ar mūziķiem šobrīd strādā migrācijas dienesta darbinieki. Pēc mediju ziņām, viņiem var draudēt deportācija.

Prokremliskais "Telegram" kanāls "Mash" norāda uz aizturēšanas iemesliem: ""B-2" grupas  aizturēšanas iemesls Puketā ir pretkrieviskā nostāja un atbalsts Ukrainai. Iniciators ir Krievijas ģenerālkonsulāts Taizemē... Pēc mūsu sarunu biedra teiktā, Krievijas diplomāti vērsās pie Taizemes varas iestādēm ar aicinājumu rūpīgi pārbaudīt Bi-2 dokumentus. Izrādījās, ka viņiem nav atļaujas koncertdarbībai. Konsulāta iejaukšanās iemesls ir pretkrieviskā B-2 pozīcija."

Iepriekš grupas "BI-2" līderis Igors Bortņiks, kurš pazīstams ar pseidonīmu Ļeva BI-2, "Instagram" ierakstījis, ka neatgriezīsies Krievijā, vēsta "The Insider".

Kā uzmanību pievērsa izdevums "Holod", pie kāda no "Instagram" ierakstiem, kur tika apspriesta Uzvaras dienas svinēšana, Ļeva BI-2 rakstīja, ka "Putina Krievija izraisa tikai pretīgumu un atbaidošumu", "Putins un visa viņa garīgi atpalikusī švaļa iznīcināja valsti", kā arī to, ka atgriezties Krievijā viņš negrasās.

2023. gada maijā Krievijas Tieslietu ministrija atzina Bortņiku par "ārvalstu aģentu".

"BI-2" ir krievu rokgrupa, kas izveidota 1988. gadā Bobruiskā (Baltkrievija). Dibinātāji un dalībnieki ir Šura BI-2 un Ļeva BI-2. Komandas sastāvā ir arī Andrejs Zvankovs, Makss Lakmuss, Boriss Lifšics un Jans Nikolenko.

15. janvārī tika ziņots, ka Taizemē atcelti arī Maksima Galkina koncerti. Galkinam Patājā bija jāuzstājas 24. janvārī un Puketā 25. janvārī.

"Viņa koncerts Patājā bija plānots viesnīcā "Royal Cliff", tās vadība vēlāk atteicās no tā rīkošanas. Citai viņa uzstāšanās reizei bija jānotiek Puketā, taču arī tā tika atcelta. Taizemē vietējās varas iestādes visai skarbi reaģē, ja mākslinieki pieļauj politiskus izteikumus no skatuves," stāstīja avots TASS.

Iepriekš Taizemē atcelti bijušā "Comedy Club" rezidenta Ruslana Belija koncerti. Rīkotāju paziņojumā bija teikts, ka koncertu atcelšana notikusi no viņiem neatkarīgu iemeslu dēļ.