foto: José Correia Guedes/Twitter.com
"Boeing" nedienas turpinās: gatavojoties pacelties no lidostas Atlantā, lidmašīnai nolūst priekšējais ritenis
Lidmašīnai pirms pacelšanās uz skrejceļa nokrīt priekšējais ritenis.
Pasaulē
2024. gada 24. janvāris, 13:47

"Boeing" nedienas turpinās: gatavojoties pacelties no lidostas Atlantā, lidmašīnai nolūst priekšējais ritenis

Jauns.lv

Nedēļas nogalē, lidmašīnai gatavojoties pacelties no Atlantas starptautiskās lidostas, "Delta Air Lines" pasažieru lidmašīnas "Boeing 757 "priekšējais ritenis nolūza un aizripoja, paziņoja Federālā aviācijas pārvalde (FAA).

Saskaņā ar pirmdien iesniegto provizorisko paziņojumu, neviens no 184 pasažieriem vai sešiem apkalpes locekļiem, kas atradās lidmašīnā, nav cietis šajā incidentā, kas notika Hārtfīldas-Džeksonas starptautiskajā lidostā.

Ziņojumā teikts, ka lidmašīna atradās rindā un gaidīja pacelšanos, kad "priekšējais ritenis atdalījās un ripoja lejup pa kalnu".

Lidmašīnai bija paredzēts lidojums uz Bogotu Kolumbijā, kad notika negadījums, un "Delta" preses pārstāvis teica, ka pasažieri tika pārcelti uz rezerves reisu, kā vēsta laikraksts "New York Times".

Laikraksts norādīja, ka "Boeing" atteicās sniegt komentārus un nosūtīja jautājumus aviokompānijai. 

Šis incidents seko pēc tam, kad pēdējā laikā vairākām "Boeing" lidmašīnām konstatētu defekti. Janvāra vidū "Atlas Air" "Boeing 747-8" kravas lidmašīna bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Maiami starptautiskajā lidostā pēc tam, kad neilgi pēc izlidošanas tai radās dzinēja darbības traucējumi.

9. janvārī Jauns.lv vēstīja, ka divas ASV aviosabiedrības atklāja vaļīgas skrūves savās "Boeing" lidmašīnās. Atklājumi palielina spiedienu uz ASV aviācijas un kosmosa gigantu pēc tam, kad lidojuma laikā vienai no "Boeing" lidmašīnām atrāvās durvis.