Pasaulē
2024. gada 19. janvāris, 11:56

Kārtējais "Boeing" incidents: "Atlas Air" kravas lidmašīna ar liesmojošu spārnu spiesta nosēsties Maiami lidostā

Jauns.lv

"Atlas Air" "Boeing 747-8" kravas lidmašīna bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Maiami starptautiskajā lidostā pēc tam, kad neilgi pēc izlidošanas tai radās dzinēja darbības traucējumi.

"Apkalpe ievēroja visas standarta procedūras un droši atgriezās MIA," teikts "Atlas Air" paziņojumā, piebilstot, ka tā veiks pārbaudi, lai noskaidrotu ceturtdienas vakarā notikušā incidenta cēloni.

Aculiecinieku video, kas publicēti sociālajā mediju platformā "X" bija redzams, ka no lidmašīnas kreisā spārna lidojuma laikā izšaujas liesmas.

foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieki fiksēja, ka no lidmašīnas kreisā spārna lidojuma laikā izšaujas liesmas.

Iesaistītā lidmašīna bija "Boeing 747-8", liecina "Flightaware" dati. "Boeing 747-8" darbina četri "General Electric GEnx" dzinēji.

Maiami-Dade ugunsdzēsēji reaģēja un nav ziņots par cietušajiem, aģentūrai "Reuters" paziņoja lidosta. Uzreiz nebija skaidrs, cik apkalpes atradās uz kuģa.

"Boeing" notikušo atteicās komentēt, savukārt Federālā aviācijas administrācija (FAA) un "General Electric" neatbildēja uz "Reuters" komentāriem.

Šis nebūt nav pirmais incidentes, kurā iesaistītas "Boeing" lidmašīnas.

9. janvārī Jauns.lv vēstīja, ka divas ASV aviosabiedrības atklāja vaļīgas skrūves savās "Boeing" lidmašīnās. Atklājumi palielina spiedienu uz ASV aviācijas un kosmosa gigantu pēc tam, kad lidojuma laikā vienai no "Boeing" lidmašīnām atrāvās durvis.