foto: Celestino Arce/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Pie vainas "dzimumneitrālas" tualetes Ukraiņu skolās. Sanktpēterburgas gubernators skaidro, kāpēc krievu karavīri atrodas Ukrainā
Un tas viss tualešu dēļ...
Pasaulē
2024. gada 14. janvāris, 21:41

Pie vainas "dzimumneitrālas" tualetes Ukraiņu skolās. Sanktpēterburgas gubernators skaidro, kāpēc krievu karavīri atrodas Ukrainā

Jauns.lv/LETA

Sanktpēterburgas gubernators Aleksandrs Beglovs apgalvo, ka Ukrainā karojošie krievu karavīri vietējās skolās redzējuši “dzimumneitrālas tualetes”, raksta meduza.io.

Amatpersona par to rakstīja savā Telegram kanālā, runājot par Krievijas iebrukuma Ukrainā ievainoto dalībnieku apmeklēšanu slimnīcā.

“Tie, kas ar ložmetēju rokās izgāja cauri ukrainizētajai Donbasa versijai, labi saprot, par ko mēs cīnāmies. Šiem puišiem, kuri ir redzējuši tualetes skolās, kur divu istabu vietā - meitenēm un zēniem ir trīs - meitenēm, zēniem un dzimumneitrālajām, nav jāskaidro, par kādām vērtībām mēs iestājamies," Beglovs rakstīja.

Pēc gubernatora teiktā, viņam "atplauka dvēsele", kad, sazinoties ar militārpersonām, tie "viņu lieliski saprata". Viņš arī solīja organizēt tikšanos starp ievainotajiem un paralimpiskajiem sportistiem, lai "cīnītāji, ja vēlas, varētu ar viņiem pārrunāt savas sporta karjeras sākumu".

Uz to Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces deputāts Boriss Višņevskis gubernatoram atgādinājis, ka pēc pašu valsts oficiālās statistikas ceturtajai daļai Krievijas iedzīvotāju nav centralizētas kanalizācijas. Viņš ieteicis pievērsties būtiskākām problēmām, nekā cīņai ar Rietumiem un NATO. “Un vispār grūti iztēloties vēl ko dzimumneitrālāku, nekā pagalmā atejas (sorķir krievu valodā) tipa tualete,” piebilst deputāts.

Jāpiebilst, ka viena no iecienītām okupantu “kara trofejām” Ukrainā ir klozetpodi, cits jautājums, vai Krievijā būs, kur pieslēgt.

Aleksandrs Beglovs nav pirmā Krievijas amatpersona, kas sūdzas par dzimumneitrālām tualetēm. 2022. gada decembrī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sacīja, ka sastapies ar šādām tualetēm Zviedrijā EDSO Ārlietu ministru padomes samitā. "Es jautāju, kur atrodas tualete. Viņi man parādīja durvis ar burtiem WC. Es jautāju: "Vai tas ir paredzēts dāmām vai kungiem?" Viņi man atbildēja: "Mums ir viss kopīgs." Es neticēju, bet tas tiešām bija tā. Jūs nevarat iedomāties, cik tas ir necilvēcīgi, vienkārši nav cilvēciski," sacīja ministrs .