Pasaulē
2023. gada 14. decembris, 14:11

"Puiši lieliski karo!" Putins nāk klajā ar ziņu, ka līdz gada beigām karam pret Ukrainu pulcēs vēl pusmiljonu krievu

Jauns.lv

Līdz šā gada beigām karā pret Ukrainu piesaistīs pusmiljonu Krievijas armijas personālsastāva. Tikmēr Krievijā it kā nav plānots otrais mobilizācijas vilnis.

Krievijas diktators Vladimirs Putins to paziņoja savā preses konferencē  ar nosaukumu "Gada rezultāti".

Viņš stāstīja, ka vērienīgas kampaņas rezultātā savervēts gandrīz pusmiljons "brīvprātīgo" un šobrīd līgumu ar Aizsardzības ministriju parakstījuši 486 tūkstoši cilvēku.

foto: Ekrānuzņēmums
Vērienīgas kampaņas rezultātā savervēts gandrīz pusmiljons "brīvprātīgo" un šobrīd līgumu ar Aizsardzības ministriju parakstījuši 486 tūkstoši cilvēku, ziņo Putins.

"Izgājām daļēju mobilizāciju - izsaucām 300 tūkstošus cilvēku. Puiši lieliski karo. Pēc tam sākām plašu kampaņu, lai piesaistītu cilvēkus līgumu slēgšanai. Līdz gada beigām plānojām savervēt 412 tūkstošus cilvēku. Līdz vakrdienas vakaram tika savervēti 486 tūkstoši cilvēku, un mūsu vīriešu plūsma, kuri ir gatavi aizstāvēt savu dzimteni ar ieročiem rokās, neapstājas," sacīja Putins.

Tāpat uz jautājumu, vai Krievijas Federācijā būs otrais mobilizācijas vilnis, diktators sacīja, ka tas nav nepieciešams.

"Kāpēc mums vajadzīga mobilizācija?" piebilda diktators.

Mobilizācija Krievijā

2022. gada septembrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par daļēju mobilizāciju sakarā ar zaudējumiem karā pret Ukrainu.

Pēc Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes aplēsēm, kas sniegtas šī gada vidū, Ukrainā karo līdz 400 tūkstošiem Krievijas militārpersonu, tostarp privātās militārās kompānijas un nacgvardi.

Tikmēr Lielbritānijā nesen tika prognozēts, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins karā pret Ukrainu plāno iesaukt vēl 170 tūkstošus cilvēku.