3dienas
1stundas
40minūtes
49sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: ukraiņi Kurskas apgabalā veikuši pretuzbrukumus un ielenkuši krievu karavīru grupu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: ukraiņi ...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Šodien 22:03
Tā izskatās Krievijas uzbrukumi Ukrainas pilsētām

Trīs dienu laikā, kad Krievija uzbruka Krivijrihai, tika ievainoti 27 cilvēki. Astoņi no viņiem atrodas slimnīcās, viņu stāvoklis ir vidēji smags. Pārējie cietušie tiek ārstēti ambulatori. Viņu vidū ir 12 gadus veca meitene.

Video redzams sprādziena brīdis un sekas Krievijas uzbrukumam Krivijrihā. Video redzamā meitene ir dzīva.

Šodien 21:48
Bijušais CIP vadītājs Deivids Petreuss aicina paplašināt Ukrainai taktisko raķešu atbalstu

Pēc tam, kad ASV paziņoja par palīdzības paketi 400 miljonu dolāru apmērā Ostina vizītes laikā Kijivā, Petreuss brīdināja, ka lielāks atbalsts ir būtisks, lai apturētu Krievijas progresu.

Šodien 21:35
Somija mudina Vāciju atcelt ierobežojumus attiecībā uz Ukrainu

Vācijas līderis Šolcs ir pret "Taurus" raķešu piegādi Ukrainai un iebilst pret Ukrainas paātrināto dalību NATO, joprojām baidoties no "eskalācijas", vēsta "Euroactiv".

Šodien 21:20
Krievu okupants izliekas par mirušu, lai mēģinātu apmānīt ukraiņu FPV dronu pilotus, bet...
Šodien 20:54
Ukraiņi ar droniem met spridzekļus un likvidē krievu iebrucējus
Šodien 20:29
Krievijas Valsts dome atradusi jaunu skaidrojumu PSRS sabrukumam. Pie vainas ir apspīlēti džinsi

Kā norādīja Valsts domes Ģimenes aizsardzības komitejas sabiedriskā deputāte Elīna Žgutova, "lielās valsts sabrukuma sākums bija caur stilīgiem vīriešiem apspīlētos džinsos". Viņa stāsta, ka vīrietim nevajag apspīlēties, jo tādējādi viņš nekļūst sievietēm pievilcīgāks un patiesībā" apspīlēti džinsi ir ceļš uz LGBT".

Kremļa dziedātāju Šamanu apspīlētas drēbes nemaz netraucē.

Šodien 20:08
Gruzijā valdošā prokrieviskā partija kārtējo reizi izvirzījusi "otrās frontes" retoriku

Gaidāmo parlamenta vēlēšanu priekšvakarā 26. oktobrī valdošā partija "Gruzijas sapnis" un tās līderi atkal sākuši iebiedēt tautu ar "otro fronti" un naratīvu, ka opozīcija vēlas atnest tādu pašu karu Gruzijai, kāds šobrīd notiek Ukrainā.

Valdošās partijas vadītājs Ivanišvili sacīja, ka 2008. gadā alianses "īstie koordinatori" nepieņēma Gruziju un Ukrainu NATO, jo tās taupa "dzīvo spēku" karam pret Krieviju.

Šodien 19:44
Ukraiņi ar dubulttriecienu iznīcina ēku, kur atradās krievu iebrucēji

Ukrainas bruņoto spēku artilērijas vienība "TIVAZ" dalās ar video kadriem, kur redzams dubulttrieciens Krievijas karavīru pozīcijai. Atrašanās vieta nav zināma.

Šodien 19:37
Ukraiņi ar dronu veic triecienu pa tanku un uz tā sasēdušajiem okupantiem

Ukrainas 60. mehanizētās brigādes "Vidar" dronu komanda trāpīja krievu tankam, kam virsū bija sasēduši kājnieki.

Šodien 19:14
Modi aicina ātri izbeigt "Krievijas un Ukrainas konfliktu"

Indijas premjerministrs Narendra Modi, otrdien Krievijā notiekošajā BRICS samitā tiekoties ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, sacīja, ka vēlas, lai Krievijas un Ukrainas konflikts tiktu izbeigts miermīlīgā ceļā un ātri.

Trīs dienu ilgā sanāksme, kas Kazaņā notiek stingras drošības apstākļos, ir lielākais starptautiskais pasākums Krievijā kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī.

"Mēs esam pastāvīgi sazinājušies saistībā ar Krievijas un Ukrainas konfliktu," Modi sacīja Putinam, kad abi bija sarokojušies.

"Mēs uzskatām, ka strīdi ir jārisina tikai miermīlīgi. Mēs pilnībā atbalstām centienus ātri atjaunot mieru un stabilitāti," piebilda Indijas līderis.

Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".