Pasaulē
2024. gada 13. septembrī, 07:38

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija ir sākusi ražot jaunu liela attāluma dronu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Krievija...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Vakar 23:48
8000 krievu draud aplenkums

Kurskas reģionā sākas jauna operācija. 8000 krievu karavīru grupai draud aplenkums.

Vakar 23:30
Ar Ukrainā ražoto tehniku apšauda okupantus

Ukrainā ražotie "BTR-4 Bucephalus" apšauda krievu pozīcijas Pokrovskas virzienā.

Vakar 23:11
Pie Krimas tilta iedzen milzīgus metāla pāļus

Krievi iedzen milzīgus metāla pāļus gar Krimas tiltu. Pāļi tiek iedzīti paralēli tiltam virzienā uz Melno jūru, bet tilta otrā pusē atrodas pontonu konstrukcijas, ko iepriekš uzstādījusi Krievija.

Vakar 22:51
Tūkstošiem Ukrainas karavīru sakropļoti dzimumorgāni

Lielākoties spīdzināšanas vai mīnēto teritoriju dēļ aptuveni 10 000 Ukrainas karavīru ir sakropļti dzimumorgāni. Ukrainas 1991. gada fonds atjauno reproduktīvo funkciju simtiem karavīru, izmantojot protēzes un terapiju.

Vakar 22:33
Precīzs trāpījums

Spēcīgi kadri ar Krievijas bruņutehnikas masveida mehanizētā uzbrukuma atspoguļojumu Doneckas apgabala Pokrovskas virzienā. 46 okupantu tehnikas vienības mēģināja izlauzties uz Gostres ciematu. Kolonna koncentrējās Lozovaja upes krastā, kur saņēma sāpīgu artilērijas triecienu un pēc tam tika iznīcināta ar bezpilota lidaparātu palīdzību.

Vakar 22:14
Krievija bruņojas Melnajā jūrā

Pirmo reizi pēc ilgāka laika Krievija Melnajā jūrā ir nosūtījusi 16 karakuģus, no kuriem septiņi ir bruņoti ar “Kalibr” spārnotajām raķetēm, kas kopumā spēj izšaut līdz 48 raķetēm, 14. septembrī ziņoja Ukrainas Jūras spēki.

Vakar 21:55
Krievijas triecienā Zaporižjes apgabalam vismaz 3 nogalinātie

Zaporožjes apgabala gubernators Ivans Fjodorovs paziņoja, ka Krievijas spēki uzbrukuši lauksaimniecības uzņēmuma teritorijai, neprecizējot izmantotā ieroča veidu.

Vakar 21:35
Šolcs par Putinu: karš pret Ukrainu ir “super stulbs”

Putins atņem savai valstij nākotni, karš pret Ukrainu ir “super stulbs”, sacīja Olafs Šolcs, uzrunājot vēlētājus Brandenburgā. “Savu imperiālistisko sapņu dēļ “Putins nolemj nāvei un smagiem ievainojumiem simtiem tūkstošu Krievijas karavīru un sagrauj Krievijas ekonomiskās saites ar daudzām pasaules valstīm,” uzsvēra Vācijas kanclers.

Tajā pašā laikā Ukrainai pēc kara “būs spēcīgāka armija nekā iepriekš”, sacīja Olafs Šolcs. Viņš piebilda, ka miermīlīgs risinājums būs iespējams tikai tad, ja Krievijas Federācija atzīs, ka Ukraina “nav vasaļvalsts”.

Tāpat Vācijas valdības vadītājs uzsvēra, ka Vācija turpinās sniegt Ukrainai militāru palīdzību, lai tā spētu stāties pretī Krievijas agresijai, taču atkal atteicās mainīt lēmumu piegādāt Kijevai tāla darbības rādiusa raķetes “Taurus”. “Es palieku pie savas nostājas, pat ja citas valstis nolemj citādi,” sacīja Šolcs. Iepriekš kļuva zināms, ka ASV un Lielbritānija apspriež atļauju AFU iebrukt Rietumu tāla darbības rādiusa raķetēm dziļi Krievijas teritorijā.

Vakar 21:17
Par Krievijas sarkanajām līnijām
Vakar 20:57
Ukrainā sākusies 155 milimetru artilērijas munīcijas ražošana
Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".