Pasaulē
2023. gada 15. oktobris, 12:57

Vācijas pacietības mērs ir pilns, sola izraidīt "Hamas" atbalstītājus

Jauns.lv/LETA

Vācijas iekšlietu ministre Nansija Fēzere izteikusies par islāmistu teroristiskā grupējuma "Hamas" atbalstītāju izraidīšanai.

"Mēs izmantosim visus juridiskos līdzekļus "Hamas" atbalstītāju izraidīšanai," intervijā laikrakstam "Bild am Sonntag" izteikusies ministre.

Jau pirms 7.oktobra uzbrukuma Izraēlai, kura laikā palestīniešu kaujinieki noslepkavojuši vairāk nekā 1300 cilvēku, Eiropas Savienība (ES) un ASV bija atzinušas "Hamas" par teroristisku organizāciju.

Fēzerei, kas pārstāv sociāldemokrātus (SPD), piebalsojis partijas līdzpriekšsēdētājs Larss Klingbeils.

"Ja kādam, kas slavina "Hamas" Vācijas ielās, nav Vācijas pilsonības, tad tie no Vācijas jāizraida," intervijā mediju grupas "Funke" laikrakstiem izteicies Klingbeils, piebilstot, ka tiks pilnībā izmantotas visas likuma piedāvātās iespējas.

"Mēs atrodamies pilsonības likuma reformēšanas procesā," uzsvēris SPD līderis. "Ikvienam, kuram nav ar mums kopīgu vērtību, kurš atbalsta antisemītismu un teroru, Vācijas pase tiks atteikta."

Tajā pašā laikā viņš brīdinājis no vispārinājumiem, norādot, ka tiesisko vajāšanu, kas obligāti vēršama pret "Hamas" atbalstītājiem, nedrīkst attiecināt uz iedzīvotāju grupām kopumā, jo tas neatbilstot "mūsu valsts dažādībai".

Klingbeils aicinājis Vācijas musulmaņu organizācijas ieņemt skaidru nostāju šajā jautājumā. "Mūsu sabiedrībā jābūt demokrātiskai vienprātībai, ka mēs nosodām barbarisko "Hamas" teroru," uzsvēris politiķis. "Es to sagaidu arī no visām musulmaņu apvienībām Vācijā."

"Tie nav palestīnieši, kas ir teroristi. Teroristi ir "Hamas". Daudzi palestīnieši paši ir "Hamas" terora upuri," piebildis Klingbeils.