foto: Nathan Posner/Shutterstock/ Vida Press
Zelenskis vēršas pie neitrālām valstīm: starpnieku nebūs, jūs palīdzat Ukrainai vai Krievijai
Vislielāko cenu tomēr par to šodien maksā Ukraina - cilvēki, nāves gadījumu skaits, norāda Zelenskis.
Pasaulē
2023. gada 23. septembris, 11:13

Zelenskis vēršas pie neitrālām valstīm: starpnieku nebūs, jūs palīdzat Ukrainai vai Krievijai

Jauns.lv

Karā, ko Krievija izvērsusi pret Ukrainu, nav iespējams saglabāt neitralitāti. Palīdzības trūkums mūsu valstij nozīmē Krievijas Federācijas nostiprināšanos, to Otavā tiekoties ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Jūs palīdzat Ukrainai vai Krievijai. Šajā karā nebūs starpnieku. Vājinot palīdzību Ukrainai, jūs stiprināsit Krieviju. Bet spēcīga Krievija un tas, ko no tās sagaidīt... Es domāju, ka vēstures grāmatas un liecinieki jau sen uz to ir atbildējuši," sacīja valsts vadītājs.

Zelenskis uzsvēra, ka palīdzības vājināšana Ukrainai ir risks, taču, "atklāti sakot un godīgi, mums ir jācīnās par brīvību, par demokrātiju un par cilvēku tiesībām".

Valsts prezidents pateicās partneriem, kas palīdz Ukrainai ar finansējumu un ieročiem.

"Bet tā nav lielākā cena. Vislielāko cenu tomēr par to šodien maksā Ukraina - cilvēki, nāves gadījumu skaits. Tāpēc mēs esam ļoti pateicīgi par palīdzību," piebilda Zelenskis.

Ļvivā atvadās no okupantu nogalinātās ģimenes - 32 gadus vecās Anastasijas un viņas mātes Miroslavas. Ukraina, 2023. gada jūlijs

gallery icon

Zelenska ārzemju vizītes

Šonedēļ Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis viesojās ASV. Viņš piedalījās ANO Ģenerālajā asamblejā, kā ietvaros viņš rīkoja vairākas sanāksmes.

Pēc tam Zelenskis apmeklēja Vašingtonu. Ukrainas prezidents tikās ar ASV prezidentu Džo Baidenu, kā arī Kongresa locekļiem.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Pēc ASV Ukrainas līderis ieradās Kanādā, kur tikās ar premjerministru Džastinu Trudo.