Pasaulē
2023. gada 21. septembris, 12:44

VIDEO: sagūstīts okupants pratināšanā atklāj, kā "mācību" vietā nokļuvis Kliščijivkā

Jauns.lv

Sagūstītais okupants, kurš kāzās saņēma pavēsti, pratināšanā sūdzējās par to, kā viņš devās uz "mācībām", bet nokļuva Krievijas karaspēka pozīcijās Kļiščijivkā. Video publicējis Sauszemes spēku komandieris Aleksandrs Sirskis.

23 gadus vecais okupants Jevgēņijs Plahotkovs dzīvo Krievijas Federācijas Altaja apgabalā.

"Es biju drauga kāzās. Piezvanīja un teica, ka ir atnākusi pavēste. Viņi man izsniedza pavēsti," viņš sacīja, piebilstot, ka, ja būtu atteicies no pavēstes, viņam draudētu cietums, tāpēc nācies braukt.

foto: Ekrānuzņēmums
"Es nedomāju, ka nokļūšu šeit. Mums teica, ka mācības notiks sešus mēnešus un mūs sūtīs mājās," stāsta sagūstītais okupants.

Viņš sūdzas, ka ir piekrāpts – solīja, ka sešus mēnešus izies mācības un dosies mājās, bet tā vietā viņš tika nosūtīts cīnīties pie Bahmutas.

"Es nedomāju, ka nokļūšu šeit. Mums teica, ka mācības notiks sešus mēnešus un mūs sūtīs mājās. Bet viņi mūs nemitīgi maldināja. Galu galā viņi mūs nosūtīja uz Kļiščijivku. Viņiem nekad nedrīkst uzticēties," saka iebrucējs.

"Konkrēti neteica, ka esam "lielgabalu gaļa", bet deva tādus mājienus," skaidro gūsteknis.

Apmācību laikā Baltkrievijā viņi staigājuši pa mežu. Gribēju "uz patvērumu", bet nesanāca, domāju par pašnāvību. Tad viņš tika notverts, stāsta okupants.

Doneckas apgabala Kliščijivkas atbrīvošana

17. septembrī Ukrainas bruņotie spēki atbrīvoja Kliščijivkas ciemu pie Bahmutas. Turklāt, neskatoties uz Aizsardzības spēku kontroli pār apdzīvoto vietu, krievi cenšas ciemu ieņemt. Jau pirmdien, 18. septembrī, aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara apstiprināja Kliščijivkas atbrīvošanu. Pēc Maļaras teiktā, Ukrainas bruņotie spēki veic uzbrukuma operācijas Bahmutas virzienā, neizmantojot papildu resursus un materiālos līdzekļus.

Ukrainas Bruņotie spēki aizvadītajā nedēļā no Krievijas okupācijas atbrīvojuši 7,2 kvadrātkilometrus teritorijas, pirmdien paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

No tiem divi kvadrātkilometri atbrīvoti Bahmutas virzienā, bet 5,2 kvadrātkilometri valsts dienvidos, televīzijā sacīja Maļara.

Viņa piebilda, ka kopš pretuzbrukuma sākuma Bahmutas virzienā atbrīvots 51 kvadrātkilometrs teritorijas, bet valsts dienvidos - vairāk nekā 260 kvadrātkilometri teritorijas.