foto: ZUMAPRESS.com
Vai kāds ir redzējis F-35? Pēc negadījuma ASV meklē iznīcinātāju
"F-35" galvenās priekšrocības ir tādas, ka to gandrīz nav iespējams izsekot ar radaru, šoreiz meklētājiem pavisam nepalīdz.
Pasaulē
2023. gada 18. septembris, 21:45

Vai kāds ir redzējis F-35? Pēc negadījuma ASV meklē iznīcinātāju

Jauns.lv

ASV armija pirmdien paziņoja, ka meklē iznīcinātāju F-35 pēc svētdien Dienvidkarolīnā notikušā negadījuma, un ir lūgusi sabiedrības palīdzību tās atrašanā, vēsta "Reuters". 

Lidmašīnas “F-35B Lightning II” pilots drošības apsvērumu dēļ katapultējās no lidmašīnas, teikts Čārlstonas apvienotās bāzes paziņojumā, taču lidmašīna tupināja lidojumu.

"Ja jums ir kāda informācija, kas varētu palīdzēt mums atrast “F-35”, lūdzu, zvaniet uz bāzes Aizsardzības operāciju centru pa tālruni 843-963-3600," bāze paziņoja vietnē “X”.

Saskaņā ar ražotāja Lockheed Martin (LMT.N) datiem, iznīcinātāja galvenās priekšrocības ir tādas, ka to gandrīz nav iespējams izsekot ar radaru, un tā ir aprīkota ar moderniem sensoriem un citiem piederumiem.

Pamatojoties uz reaktīvās lidmašīnas pēdējo zināmo atrašanās vietu, lidmašīna tiek meklēta  Moultrī ezeru un Marionas ezeru apkaimē. Tas varētu likt domāt, ka lidmašīna varētu būt avarējusi ūdenī, kas apgrūtinātu tās atrašanu.