Pasaulē
2023. gada 17. septembris, 17:27

Kadirovs atspēko baumas par savu nāvi

Jauns.lv/LETA

Čečenijas līdera Ramzana Kadirova "Telegram" kanālā svētdien publiskoti divi video, kuros Kadirovs redzams pastaigājamies, taču nav iespējams uzreiz noskaidrot, kad video uzņemti.

Kijiva piektdien paziņoja, ka Kadirovs ir ļoti smagā stāvoklī. Kadirovs ir ārstējies Berlīnē un baumas par viņa veselības stāvokļa pasliktināšanos izskan kopš gada sākuma.

Vienā no video 46 gadus vecais Kadirovs redzams pastaigājamies lietusmētelī. Viņš smaida, bet seja izskatās pietūkusi. Otrajā video Kadirovs iesaka visiem nodarboties ar sportu.

foto: Ekrānuzņēmums
Ramzans Kadirovs.

"Es ļoti iesaku visiem, kas internetā nespēj atšķirt patiesību no meliem, doties pastaigā, paelpot svaigu gaisu un sakārtot savas domas. Lietus var būt brīnišķīgi uzmundrinošs," teikts video.

Iepriekš izplatījās infromācija, ka Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs ir miris 16. septembrī pulksten 22 pēc Maskavas laika, ziņo vairāki mediji. Iepriekš tika vēstīts, ka viņš atrodas komā.
Par Čečenijas līdera nāvi ziņoja portāls online.ua, balstoties uz iekšējiem avotiem, un "Visegrad 24" konts sociālajā tīklā X (Twitter), atsaucoties uz "baumām Telegram kanālos". Oficiāla apstiprinājuma no varas iestādēm šai ziņai līdz šim nav.