foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Parādās ziņas par čečenu līdera Kadirova nāvi
Ramzans Kadirovs ir Krievijas Čečenijas Republikas vadītājs kopš 2007. gada maija.
Pasaulē
2023. gada 17. septembris, 14:41

Parādās ziņas par čečenu līdera Kadirova nāvi

Jauns.lv

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs ir miris 16. septembrī pulksten 22 pēc Maskavas laika, ziņo vairāki mediji. Iepriekš tika vēstīts, ka viņš atrodas komā.

Par Čečenijas līdera nāvi ziņoja portāls online.ua, balstoties uz iekšējiem avotiem, un "Visegrad 24" konts sociālajā tīklā X (Twitter), atsaucoties uz "baumām Telegram kanālos". Oficiāla apstiprinājuma no varas iestādēm šai ziņai līdz šim nav.

"Krievijas lielākajos Telegram kanālos pastiprinās baumas, ka Kadirovs miris Maskavas slimnīcā, neatgūstot samaņu pēc komas," savā X kontā ziņoja "Visegrad 24". "Ja tā ir taisnība, Čečenijā drīz vien varētu sākties haoss, kas pavērtu ceļu trešajam Čečenijas karam pret Krieviju."

Krievijas varas iestādes līdz šim nav ne apstiprinājušas, ne noliegušas šo informāciju, tāpēc nav iespējams droši pateikt, vai čečenu līderis patiešām ir miris.

Atgādinām, ka jau vairākus mēnešus klīst baumas, ka Kadirovs ir smagi slims. Kadirovs ir Krievijas Čečenijas Republikas vadītājs kopš 2007. gada maija. Viņš ir arī nosūtījis savus kaujiniekus uz Ukrainu.

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs aizsargtērpā aprauga Covid-19 pacientus

gallery icon

Čečenijas līdera Ramzana Kadirova atbalsta mītiņš Groznijā

gallery icon

Ramzana Kadirova autoparks

gallery icon