Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs aicina NHL "par Krievijas reklāmu" finansiāli palīdzēt izpostītajai Ukrainai
Dominiks Hašeks (ekrānuzņēmums no video)
Pasaulē
2023. gada 14. septembris, 22:43

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs aicina NHL "par Krievijas reklāmu" finansiāli palīdzēt izpostītajai Ukrainai

Jauns.lv

Šādi čehu hokeja leģenda komentēja slavenākā krievu hokejista Aleksandra Ovečkina izteikumus, ka viņu “īpaši neinteresē” Hašeka kritika par to, ka NHL nav noteikusi nekādas sankcijas pret Krievijas hokejistiem.

“Aleksandrs Ovečkins NHL pārstāv savu valsti, viņš ir Krievijas reklāma. Savukārt NHL, ļaujot spēlēt Ovečkinam un citiem Krievijas hokejistiem, reklamē šo valsti. Par katru šādas Krievijas reklamēšanas sezonu NHL ir pienākums maksāt Ukrainai 2-4 miljardus dolāru,” Hašeks izteicās “Match TV”.

Šādu nostāju viņš pauda nesenā intervijā “Current Time”: “Katrreiz, kad viņi iziet uz ledus, viņi atbalsta savas valsts rīcību: karu, slepkavības un genocīdu. Tas arī viss. Un ja NHL ļauj viņiem iziet uz ledus, nedzirdot no viņiem šo briesmīgo noziegumu publisku nosodījumu, tad arī NHL kļūst atbildīga par to visu, kas notiek Ukrainā.”

Šī nebūt nav pirmā reize, kad slavenākais čehu vārtsargs kritizējis nepietiekamās sankcijas pret asiņaino karu Ukrainā izraisījušās Krievijas sportistiem. Šovasar viņš aicināja izslēgt Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjus no jebkādiem starptautiskajiem turnīriem.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā NHL apturēja sakarus ar Kontinentālo hokeja līgu (KHL) un lika klubiem pārtraukt tiešus un netiešus sakarus ar KHL komandu pārstāvjiem.

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Detroitas "Red Wings" sastāvā Dominiks Hašeks tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem hokeja vārtsargiem. Par savu spēles stilu un spēcīgo personību viņu NHL iedēvēja par "Dominatoru". Savas 31 gadu ilgās hokejista karjeras laikā visvairāk reižu — sešas! — ieguva Vezinas balvu kā NHL labākais vārtsargs un viņš ir vienīgais vārtsargs, kurš divas reizes ieguvis Hārta balvu kā līgas vērtīgākais spēlētājs.

Pagājušajā sezonā šajā pasaules spēcīgākajā līgā spēlēja 62 Krievijas pārstāvji, tostarp 12 vārtsargi.

“Mani ne īpaši interesē viņa paziņojumi. NHL klubi izvēlas spēlētājus atbilstoši iemaņām un spējām, nevis pēc pārstāvētās valsts,” iepriekš laikrakstam “Izvestija” izteicās Ovečkins, kurš NHL spēlē kopš 2005. gada, Vašingtonas “Capitals” rindās 2018. gadā izcīnot Stenlija kausu, un pašlaik ar 822 vārtiem ir otrajā vietā NHL regulārā čempionāta snaiperu sarakstā, atpaliekot tikai no leģendārā kanādieša Veina Grecka gūtajiem 894 vārtiem.