Pasaulē
2023. gada 22. jūnijs, 22:28

"Titānika" apskate beigusies ar traģēdiju: visi pieci pazudušās zemūdenes pasažieri atzīti par mirušiem

Jauns.lv

Tiek uzskatīts, ka visi pieci pazudušā zemūdens kuģa "Titan" pasažieri ir miruši, norāda uzņēmums, kas apkalpoja kuģi, vēsta BBC.

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem," pavēstīja ASV kontradmirālis Džons Maugers, norādot, ka atlūzu atklāšana  tuviniekiem "sniegs zināmu mierinājumu šajā grūtajā laikā".

Šodien vēl tika ziņots par iespējamu zemūdens atlūzu atrašnu, taču nu glābēji spējuši identificēt starp atlūzām pieci lielas zemūdenes "Titan" korpusa atlūzas. Starp tiem zemūdens priekšgala konuss, ārējā spiediena korpuss un lielāks atlūzu lauks.

Zemūdene "Titan" un tās glābšanas operācija

Glābēju komanda atzinusi par mirušiem piecus cilvēkus, kas svētdien ar dziļūdens zemūdeni "Titan" devās dzelmē Atlantijas okeāna ziemeļos, lai aplūkotu ...

gallery icon

Kontradmirālis Džons Maugers atklāja, ka atlūzas atrastas apmēram 500 metrus no "Titānika" vraka priekšgala. Viņš norādīja, ka viss liecina, ka zemūdenē noticis katostrofāls spiediena zudums, kas liecina par sprādzienu zemūdenē.

Maugers arī norādīja, ka ir pāragri spriest, kad  notika sprādziens, taču ASV  hidrolokatoru bojas, kas atradās okeānā avārijas rajonā pēdējās 72 stundas, nav fiksējušas skaņas, kas līdzinātos sprādzienam.

Glābēji ziņo, ka atlūzās identificēts, iespējams, zemūdenes "piezemēšanās rāmis un daļa korpusa aizmugures". Eksperti izskata informāciju, kas iegūta no attālināti vadāmā transportlīdzekļa, kas tika izvietots no Kanādas kuģa.