Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ilgi nebija jāgaida — Kremļa propagandisti jau aizgūtnēm sauc "Taker, šeit ir darbs!"
Solovjovs jau aicina Takeru Karlsonu "iznākt no skapja"
Pasaulē

Ilgi nebija jāgaida - Kremļa propagandisti jau aizgūtnēm sauc "Taker, šeit ir darbs!"

Jauns.lv

Nepagāja ne dažas stundas, kopš Kremļa propagandisti zaudēja savu slavenāko ruporu ASV — "Fox News" komentētāju Takeru Karlsonu, kā jau izskanējuši piedāvājumi viņam vairs neslēpt savu orientāciju un tieši strādāt Kremļa paspārnē.

Ilgi nebija jāgaida — Kremļa propagandisti jau aiz...

"Taker, nāc pie mums. Pie mums var bez bailēm lamāt [ASV prezidentu Džo] Baidenu," paziņoja galvenais propagandists Vladimirs Solovjovs, Karlsonu nodēvējot par "pēdējo atlikušo saprāta balsi" ASV vadošajos medijos.

"Hei, Taker Karlson, tu vienmēr vari uzdot vairāk jautājumu ar RT," atsaucās arī Margaritas Simonjanas vadītais Kremļa propagandas tīkls "Russia Today".

Takers Karlsons ir slavens ar ASV prezidenta Džo Baidena un demokrātu partijas politikas asu kritiku, turklāt pēc Krievijas invāzijas Ukrainā pastāvīgi paudis Kremlim labvēlīgu viedokli, kļūdams par Krievijas propagandas raidījumu iemīļotu personu.

Karlsona aiziešana notikusi dažas dienas pēc tam, kad "Fox News" noslēdza izlīguma vienošanos ar balsošanas tehnoloģiju uzņēmumu "Dominion Voting Systems" par 787,5 miljoniem ASV dolāru (717,7 miljoniem eiro) lietā par neslavas celšanu.

"Dominion" iesūdzēja tiesā "Fox News", apgalvojot, ka raidsabiedrība izplatīja melīgus apgalvojumus par krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2020.gadā, lai kalpotu saviem komerciālajiem mērķiem, un šādi nopietni kaitēja "Dominion". Vienošanās devusi iespēju "Fox News" izvairīties no potenciāli postošas, augsta līmeņa tiesas prāvas, kurā "Fox News" īpašniekam Rupertam Mērdokam nāktos liecināt atklātā tiesā.

"Dominion" paziņoja, ka Takera Karlsona raidījumi spēlēja būtisku lomu melīgu apgalvojumu izplatīšanā.