Kremļa propagandistu iemīļotais "Fox News" komentētājs zaudē darbu
Takers Karlsons pamato Krievijas invāziju un šausta korumpēto, nedemokrātisko Ukrainu (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 24. aprīlis, 19:45

Kremļa propagandistu iemīļotais "Fox News" komentētājs zaudē darbu

Jauns.lv

Viens no slavenākajiem ASV politiskajiem komentētājiem, Kremļa propagandistu iemīļotais "Fox News" labējais komentētājs Takers Karlsons vairs nestrādās šajā kanālā, paziņojusi "Fox".

"Fox News" un Karlsons ir vienojušies izbeigt sadarbību, teikts īsajā paziņojumā, kurā nav norādīts Karlsona atlaišanas iemesls. Viņa pēdējais raidījums bija 21. aprīlī.

Takers Karlsons ir slavens ar ASV prezidenta Džo Baidena un demokrātu partijas politikas asu kritiku, turklāt pēc Krievijas invāzijas Ukrainā pastāvīgi paudis Kremlim labvēlīgu viedokli, kļūdams par Krievijas propagandas raidījumu iemīļotu personu. Nav šaubu, ka Krievijā Karlsona atlaišana tiks vērtēta kā sazvērestība pret Kremli un vārda brīvības apspiešana.

"Dominion" iesūdzēja tiesā "Fox News", apgalvojot, ka raidsabiedrība izplatīja melīgus apgalvojumus par krāpšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2020.gadā, lai kalpotu saviem komerciālajiem mērķiem, un šādi nopietni kaitēja "Dominion". Vienošanās devusi iespēju "Fox News" izvairīties no potenciāli postošas, augsta līmeņa tiesas prāvas, kurā "Fox News" īpašniekam Rupertam Mērdokam nāktos liecināt atklātā tiesā.

"Dominion" paziņoja, ka Takera Karlsona raidījumi spēlēja būtisku lomu melīgu apgalvojumu izplatīšanā.