foto: AFP/Scanpix
Ukrainas aizsardzības ministrs dod mājienus, cik daudz karavīru Ukraina zaudējusi karā
Ukrainas aizsardzības mionistrs Oleksijs Rezņikovs.
Pasaulē
2023. gada 16. aprīlis, 13:38

Ukrainas aizsardzības ministrs dod mājienus, cik daudz karavīru Ukraina zaudējusi karā

Jauns.lv

Ukrainas zaudējumi karā ir mazāki nekā februāra zemestrīcē Turcijā upuru skaits - ar šādu paziņojumu intervijā Spānijas laikrakstam "La Razon" nācis klajā aizsardzības ministrs Aleksejs Rezņikovs .

"Protams, mums ir upuri, jo mēs esam karā. Bet tie ir kritiski mazāki nekā Krievijas zaudējumi. Es nevaru jums sniegt skaitļus, bet varu jums apliecināt, ka kopējais skaits ir mazāks par bojāgājušo skaitu zemestrīcē Turcijā (saskaņā ar jaunākajiem datiem - vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku - red.)," viņš teica. 

Rezņikovs uzsvēra, ka Ukrainas militārās pavēlniecības galvenais uzdevums ir glābt karavīru dzīvības, savukārt Krievija savējo izmanto kā lielgabalu gaļu. 

"Tā ir gaļasmašīnas taktika. Viņiem ir vienalga. Tikai Bahmutā katru dienu Krievija zaudē 500 nogalinātus un ievainotus cilvēkus. Tas ir viens bataljons dienā - Vāgnera grupas dalībnieki, algotņi un bijušie noziedznieki. Tas ir barbarisms," piebilda ministrs.

Iepriekš Ukrainas militāri politiskā vadība publiski paziņoja savu nostāju - precīzs zaudējumu skaits tiks atklāts tikai pēc kara. Tomēr laiku pa laikam izskanējuši vispārināti dati.

Volodimira Zelenska biroja padomnieks Mihailo Podoļaks decembrī minēja, ka Ukraina zaudējusi aptuveni 13 000 karavīru, kuri no 24. februāra līdz novembra beigām tika nogalināti. Tajā pašā laikā lielāko daļu ievainoto izdevies izglābt, viņš norādīja.

Savukārt no nesen slepeno Pentagona dokumentiem kļuva zināms, ka amerikāņu izlūkdienesti Ukrainas bruņoto spēku neatgriezeniskos zaudējumus lēš 16-17,5 tūkstošu cilvēku apmērā. Zīmīgi, ka Krievija šo dokumentu nekavējoties pārveidoja, norādot, ka Ukrainas armijā ir 71 000 bojāgājušo.