Pasaulē
2023. gada 12. aprīlis, 11:38

"Tā nav nejaušība!" Zelenskis aicina līderus reaģēt uz ukraiņu karavīra brutālo nāvessodu

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicinājis valstu līderus reaģēt uz krievu okupantu nofilmēto video, kurā brutāli tiek nogalināts ukraiņu karavīrs. Prezidents arī uzsvēra, ka iebrucēji būs atbildīgi par saviem noziegumiem.

Zelenskis norādīja, ka neviens pasaulē nedrīkst ignorēt, cik viegli krievu okupanti nogalina. Ukrainas karagūstekņa nāvessoda video jāredz visai pasaulei.

Zelenskis norādīja, ka šajā video attēlota Krievija, kāda tā ir. Okupantiem nav cilvēku - viņiem nerūp dēli, brāļi un bērni.

Prezidents norādīja, ka Krievija šādu ieradumu iznīcināt dzīvi cenšas padarīt par jaunu normu.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas prezidents Volodimits Zelenskis norādīja, ka šajā video attēlota Krievija, kāda tā ir.

"Tā nav nejaušība, tā nav epizode. Tā bija arī agrāk, tā bija Bučā. Tūkstošiem reižu. Katram ir jāreaģē, katram līderim. Negaidīt, ka tas aizmirsīsies, ka paies laiks. Mēs neko negrasāmies aizmirst un piedot slepkavām. Likumīga atbildība būs par visu. Teroram nepieciešams zaudējums," norāda prezidents.

Zelenskis uzsvēra, ka pasaule nesapratīs, ja līderi nereaģēs arī uz šādu nežēlību.

"Šobrīd ir jārīkojas. Un mums Ukrainā maksimāli jākoncentrējas uz fronti - maksimāla palīdzība, padzīt okupantus no mūsu zemes. Galvenais mērķis ir uzvarēt. Galvenais mērķis Ukrainā - izturība, lai uzvarētu. Okupantu sagrāve, spriedums slepkavām, tribunāls valstij-ļaunumam. Mūžīgā piemiņa katram cilvēkam, kura dzīvību aiznesa šis Krievijas terors. Slava visiem, kas cīnās pret šo ļaunumu. Slava Ukrainai!" norādīja Zelenskis.

Jau vēstīts, kasociālajos tīklos Krievijas kara atbalstītāju profilos otrdienas vakarā tika publicēts prātam neaptverams video, kurā redzams, kā, pēc visa spriežot, Krievijas karavīrs dzīvam ukraiņu gūsteknim nogriež galvu.