Krievijā aicina aizliegt Starptautiskās krimināltiesas darbību un sodīt ikvienu, kas ar to sadarbojas
foto: REUTERS/SCANPIX
Vjačeslavs Volodins
Pasaulē
2023. gada 26. martā, 09:25

Krievijā aicina aizliegt Starptautiskās krimināltiesas darbību un sodīt ikvienu, kas ar to sadarbojas

Jauns.lv

Jebkāda Starptautiskās krimināltiesas (SKT) darbība Krievijā ir jāaizliedz un jāsoda jebkāda veida sadarbošanās ar to, paziņoja Krievijas Valsts domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins.

Krievijā aicina aizliegt Starptautiskās kriminālti...

Viņš uzskata, ka Krievijas likumdošanā ir jāveic atbilstoši grozījumi un atsevišķi jāparedz atbildība par jebkādu SKT atbalstu. Vienlaikus viņš aicina slēgt vienošanās ar Krievijai draudzīgajām valstīm, kas paredzētu arī šo valstu atteikšanos no sadarbības ar SKT.

Iepriekš Volodins izsmēja SKT izdoto Krievijas prezidenta Vladimira Putina aresta orderi, to nosaucot par “stulbību”, kas liecina par “Rietumu histēriju”. Viņš paziņoja, ka jebkāda vēršanās pret Putinu ir jāuzskata par agresiju pret Krieviju.

Jau ziņots, ka Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu pret Starptautiskās krimināltiesas (SKT) tiesnešiem un prokuroru par izdoto Putina aresta orderi. Komiteja uzsvēra, ka valstu vadītājiem ir absolūta imunitāte pret ārzemju jurisdikciju, tādējādi SKT prokurora un tiesnešu rīcībā pastāv nozieguma pazīmes —tīša nevainīgas personas saukšana pie kriminālatbildības, uzbrukuma gatavošana starptautisku aizsardzību baudošam ārvalsts pārstāvim, lai sarežģītu starptautiskās attiecības, kā arī pilnīgi nelikumīga apcietināšana.