foto: EPA/Scanpix
“Uzmanīgi skatieties debesīs!”: Medvedevs draud Hāgai ar hiperskaņas raķetēm
Putina "labā roka" kārtējo reizi “spļaudās ar indi” – šoreiz sakarā ar orderi Krievijas prezidenta arestam.
Pasaulē
2023. gada 20. marts, 09:48

“Uzmanīgi skatieties debesīs!”: Medvedevs draud Hāgai ar hiperskaņas raķetēm

Jauns.lv

Krievijas Federācijas padomes pārstāvis vietnieks Dmitrijs Medvedevs kārtējo reizi nācis klajā ar skaļu paziņojumu saistībā ar Starptautiskās Krimināltiesas ordera izdošanu Vladimira Putina aizturēšanai. Viņš draudēja Hāgai ar hiperskaņas raķetes triecienu.

"Paskatieties, viņi saka, mēs esam drosmīgi, mēs varam paceltu roku pret lielāko kodolvalsti. Diemžēl, kungi, pār visiem mums ir Dieva griba un raķetes. Iedomājieties mērķtiecīgu hiperskaņas “Oniks” raķetes izmantošanu no Ziemeļjūras, no krievu kuģa līdz Hāgas tiesas namam. To diemžēl nevar notriekt. Un tiesa ir tikai nožēlojama starptautiska organizācija, nevis NATO valsts iedzīvotāji. Tāpēc viņi nesāks karu. Viņi baidīsies. Un nevienam nebūs žēl. Tāpēc lai tiesneša pilsoņi uzmanīgi skatās debesīs," savā Telegram kanālā rakstīja Medvedevs.

Viņaprāt, starptautisko publisko tiesību sistēma it kā esot "neefektīva", un Ģenerālās asamblejas, ANO Drošības padomes un citu institūciju akti esot "negodīgi", tāpēc tie netiek ieviesti dzīvē. Vienlaikus viņš uzskata, ka par valsti var spriest, kad tā "mežonīgi novājinājusies, gandrīz zaudējusi savu suverenitāti un nolēmusi atzīt spriedumu pati sev" vai kad tā zaudējusi karu un kapitulējusi.

Kā zināms, 17. martā Starptautiskā Krimināltiesa  izdeva pašreizējā Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina  un Krievijas Federācijas prezidenta pakļautības bērnu tiesību komisāres Marijas Ļvovas-Belovas apcietināšanas orderi. Viņi tiek apsūdzēti nepilngadīgo Ukrainas iedzīvotāju nelikumīgā deportācijā. Maskava nekavējoties paziņoja, ka neatzīs šo lēmumu.