foto: Foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Ar mākslīgā intelekta palīdzību veikta poļu sievietes Džūlijas un Madelēnas Makkenas sejas analīze. Secinājumi ir nepārprotami
Džūlija Vendela (Faustīma).
Pasaulē
2023. gada 21. marts, 11:44

Ar mākslīgā intelekta palīdzību veikta poļu sievietes Džūlijas un Madelēnas Makkenas sejas analīze. Secinājumi ir nepārprotami

Jauns.lv

Izvērstas mākslīgā intelekta analīzes rezultāti liecina, ka Polijas pilsone, 21 gadu vecā Džūlija Faustīna (meitene sevi dēvē arī par Vendelu), kura visai pasaulei sevi pieteikusi kā pazudušo britu meitenīti Madelēnu Makkenu, nav viņa, vēsta “News.com”. 

Sejas atpazīšanas un salīdzināšanas analīzē, kas veikta ar Šveices mākslīgā intelekta uzņēmuma “Ava-X” palīdzību secināts, ka Džūlija neatbilst nevienai pazīmei, kas varētu liecināt, ka viņa ir Portugālē pazudusī Madelēna Makkena. 
“Ir praktiski neiespējami, ka poliete varētu būt Madelēna,” sacīja “Ava-X” līdzdibinātājs Kristians Fērlins.

foto: Madelēna Makkena (pa kreisi) un Džūlija Vendela (pa labi). (Foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram")

Viņš norāda, ka Džūlijas bērnības un pieagušā vecuma fotogrāfijās tika atrastas vairākas kopīgas pazīmes, taču, salīdzinot polietes fotogrāfijas ar Madelēnas bērnības bildēm, nesakrīt neviena pazīme. 

“Ava-X tehnoloģija” sadala personas sejas attēlu dažādās daļās un pēc tam pārbauda, vai šīs daļas sakrīt ar citiem attēliem citās datubāzēs. 

Arī privātdetektīvs Francisko Marko, kurš jau gadiem izmeklē britu meitenītes Madelēnas Makkenas pazušanu, un vadījis meitenītes meklēšanas operāciju, veicis biometrisko datu analīzi, izslēdzot iespēju, ka 21 gadu vecā Polijas pilsone Džūlija Vendela varētu būt britu meitenīte Madelēna Makkena. 

Jau ziņots, ka 21 gadu vecā Džūlija Faustīna (Vendela) no Polijas apgalvo, ka, iespējams, ir 2007. gadā Portugāles kūrortā pazudusī britu meitenīte Madelēna Makkena. Poliete dalījusies ar virkni fotogrāfiju, kas, viņasprāt, pierāda līdzību ar Madelēnu, sociālajā vietnē "Instagram", piesaistot tūkstošiem sekotāju. 

Visu stāstu lasi šeit!