Pasaulē
2023. gada 21. februāris, 20:52

Medvedevs neslēpj ļaunu prieku par kara laikā strauji samazinājušos Ukrainas iedzīvotāju skaitu

Jauns.lv

​​​​​​​Kā jau bija sagaidāms, ASV prezidenta Džo Baidena vizīte Ukrainā aktivizēja Krievijas eksprezidentu Dmitriju Medvedevu, liekot viņam paķengāties gan par Baidenu, gan parādīt ļaunu prieku par iedzīvotāju skaita straujo samazināšanos Ukrainā.

Vispirms Medvedevam prasījās parādīt, ka Baidens ieradās tikai ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina labvēlību. “Sākotnēji saņēmis drošības garantijas, beidzot atbrauca uz Kijivu.” Nākamā repertuāra obligātā sastāvdaļa — nacisti Ukrainā. “Sasolīja daudz ieroču un zvērēja uzticību neonacistu režīmam līdz pat kapa malai.”

Džo Baidens ieradies vizītē Kijivā

ASV prezidents Džo Baidens 20. februārī ieradies iepriekš neizziņotā vizītē Ukrainā, Kijivā, kur ticies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

gallery icon

Ar indīgām piezīmēm komentējot ieroču piegādes un finansiālo atbalstu Ukrainai, viņš atzīst, ka Rietumi tiešām to kārtīgi piegādā. Taču karā ir svarīgi ne tikai ieroči un nauda, bet arī cilvēki, un šeit Medvedevs burtiski atplaukst — viņu skaits strauji samazinājies.

Norādot uz 2001. gada statistikas datiem par 48,5 miljoniem iedzīvotāju, viņš skaita izmaiņas apraksta tā, it kā Krievijai ar to nebūtu nekāda sakara. Acīmredzot, marsieši vainīgi. “Tad 2014. gadā atkrita Krima un Donbass. Pēc tam sākās “speciālā militārā operācija” un aktīvā emigrācija. Gan uz Eiropu, gan Krieviju. Pēc dažādu ekspertu vērtējuma kopumā aizbrauca no 15 līdz 20 miljoniem cilvēku.” Nevis bēga no apšaudēm, raķetēm un “atbrīvotāju” terora, bet tā vienkārši aizbrauca, it kā dotos ekskursijā vai strādāt citur.

Secinājums ir Medvedeva līmeņa cienīgs. “Tādēļ šī dīvainā veidojuma, kas pazīstams ar nosaukumu Okraina [Ukrainas nicīgais nosaukums krievu sabiedrībā, šādi parādot, ka Ukrainu uzskata par Krievijas provinci, “окраина” nozīmē “nomale”], iedzīvotāju skaits ir 20-25 miljoni cilvēku, ne vairāk. Un tam ir tendence samazināties,” viņš atļaujas paņirgāties par Krievijas zvērību upuriem.

“Tā ka tanki un šāviņi, protams, ir svarīgi. Taču cilvēki, bez šaubām, ir svarīgāki. Un pār tiem nav varas ne vecim aiz okeāna, ne narkomānu baram no Bankas ielas [šajā Kijivas ielā atrodas Ukrainas prezidenta administrācija]. Un viņu masveida aizbraukšana arī ir atbilde uz jautājumu, kam pieder nākotne,” uzskata Medvedevs.