foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas militāristi iznīcina Kijivai no Rietumvalstīm piegādāto tehniku, paziņo Šoigu
Ukrainas bruņoto spēku 3. atsevišķās uzbrukumu brigādes (Azovas vienības) dalībnieki izšauj 152 mm haubices 2A65 Msta-B, Krievijas uzbrukuma Ukrainai laikā, netālu no Bahmutas, Doneckas reģionā, Ukrainā, 2023. gada 6. februārī.
Pasaulē
2023. gada 7. februāris, 12:42

Krievijas militāristi iznīcina Kijivai no Rietumvalstīm piegādāto tehniku, paziņo Šoigu

Jauns.lv

Krievijas militārpersonas iznīcina Kijivai Rietumvalstu piegādātos bruņojumus un tehniku gan piegādes maršrutos, gan kaujas pozīcijās, paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, vēsta "RIA Novosti".

"Krievijas karaspēka grupējumi turpina iznīcināt visu Kijivai piegādāto bruņojumu un tehniku - gan tās piegādes maršrutos, gan kaujas pozīcijās," sacīja Šoigu.

Ukrainas bruņoto spēku zaudējumi janvāra laikā bijuši vairāk nekā 6,5 tūkstoši karavīru, paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs. Tāpat iznīcinātas 26 lidmašīnas un 7 helikopteri, 208 droni, 341 tanks.

"ASV un to sabiedrotie cenšas maksimāli novilcināt konfliktu. Lai to panāktu, viņi ķērušies pie smagā uzbrukuma bruņojuma piegādēm, atklāti aicina Ukrainu ieņemt mūsu teritorijas. Faktiski šādi soļi ierauj NATO dalībvalstis konfliktā un var novest pie neprognozējama tā eskalācijas līmeņa," paziņoja Šoigu.

Šoigu arī informēja, ka Artjomovskas un Ugledaras rajonos "veiksmīgi attīstās" kaujas darbības. Viņš atgādināja, ka Krievijas karaspēka ofensīvas rezultātā Doneckas un Zaporižjas virzienā tika pārņemtas kontrolē apdzīvotās vietas Soledara, Kleščejevka, Podgornaja, Blahodatne, Krasnopole, Lobkove un Mikolajivka.

Janvāra beigās ASV, Vācijas un citu ES valstu varas iestādes paziņoja par tanku "Abrams" un "Leopard" nodošanu Ukrainai. Līdz ar to to piegādes termiņi nav precīzi nosaukti.

Kā norādīja valsts sekretāra vietniece, diplomāte Viktorija Nulanda, Vašingtona nepaspēs nosūtīt savus tankus līdz pavasarim. Vācija plāno tehniku nodot līdz marta beigām.

Maskavā vairākkārt paziņots, ka bruņojuma nodošana Kijivai tikai novilcina konfliktu, taču neietekmēs militārās operācijas iznākumu.

Starp lodēm un sprādzieniem - skaudrā civiliedzīvotāju dzīve Bahmutā

Neraugoties uz mēnešiem ilgo karadarbību un Krievijas centieniem ieņemt Bahmutu, daudzi civiliedzīvotāji palikuši savos dzīvokļos un mājās. Foto redzams, kā ...

gallery icon
12

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon
35