foto: ekrānuzņēmums no video
Bilde ar princi Endrū esot "feiks". Gisleina Maksvela sniegusi pirmo interviju no cietuma
Gisleina Maksvela sniegusi interviju no cietuma
Pasaulē
2023. gada 23. janvāris, 13:07

Bilde ar princi Endrū esot "feiks". Gisleina Maksvela sniegusi pirmo interviju no cietuma

Jauns.lv

Mazgadīgo vervēšanā notiesātā sabiedrības dāma Gisleina Maksvela sniegusi pirmo interviju, atrodoties ieslodzījumā Floridas cietumā. Ar augustā nofilmēto videomateriālu dalījies britu telekanāls "TalkTV". Intervijā Maksvela runājusi par bēdīgi slaveno prinča Endrū bildi, kā arī paudusi, ka iepazīšanās ar miljardieri Džefriju Epšteinu bijusi viņas lielākā dzīves kļūda.

Intervijas pilnā versija tiks pārraidīta pirmdienas vakarā "Džeremija Kaila šovā", bet jau tagad publicēti vairāki intervijas izgriezumi.

Bilde ar princi Endrū esot safabricējums

Gisleina Maksvela intervijā apšaubījusi fotogrāfijas, kurā redzams Lielbritānijas princis Endrū un amerikāniete Virdžīnija Džufre, autentiskumu. Zināms, ka bilde bijis viens no spēcīgākajiem argumentiem Džufres apsūdzībai seksuālā izmantošanā, ko viņa cēlusi pret princi Endrū.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Bēdīgi slavenā prinča Endrū bilde

"Es ne mirkli nenoticēju, ka tā ir īsta," fotogrāfiju, kurā princis Endrū redzams, aplicis roku ap tolaik 17 gadus vecās Džufres vidukli, komentēja Maksvela, kura arī redzama attēlā.

"Tas ir viltojums… nekad nav redzēts oriģināls, un tātad nav arī fotogrāfijas. Es esmu redzējusi tikai bildes fotokopiju," piebilda Maksvela.

Zināms, ka arī pats princis Endrū 2019. gadā izdevumam "Newsnight" sacīja, ka neatceras, ka kādreiz būtu ticies ar Džufri, un apgalvoja, ka fotogrāfija, iespējams, ir rediģēta.

Pagājušajā gadā seksuālas vardarbības lieta pret princi Endrū tika izbeigta, viņam piekrītot izmaksāt Džufrei neizpaužamu summu, kas, kā ziņots, pārsniedz 3 miljonus mārciņu.

Tomēr Maksvela atzina, ka Džufre ceļojusi kopā ar Epšteinu, tāpēc viņas un Endrū iespējamā tikšanās neesot izslēdzama.

Mazgadīgo vervēšanā notiesātā sabiedrības dāma Gisleina Maksvela

Britu sabiedrības dāma un augstāko aprindu pārstāve Gisleina Maksvela atzīta par vainīgu jaunu meiteņu vervēšanā nu jau mirušajam amerikāņu finansistam ...

gallery icon

Varētu sniegt medicīnisko palīdzību Ukrainā

Savā cietuma intervijā Maksvela arī dalījusies pārdomās par savu augstā statusa zaudēšanu sabiedrībā. "Es jūtos pilnīgi nošķirta no personas, uz kuru cilvēki atsaucas un par kuru runā dažādos mediju rakstos, TV šovos un raidījumos..."

Maksvela arī pauda, ka varētu piedāvāt medicīnisko palīdzību Ukrainā. "Es esmu zaudējusi visu. Bet es nekoncentrējos uz naudu. Es koncentrējos uz to, lai būtu noderīga citiem cilvēkiem un atlikušajā laikā cenšos noskaidrot, ko es varu darīt, lai palīdzētu citiem," viņa sacīja.

"Cietums patiešām ir viens no barbariskākajiem un briesmīgākajiem pārdzīvojumiem, ko kāds var pieredzēt. Vārdu sakot, vienīgais, kas mani virza un uztur pie prāta, ir pārliecība, ka man vēl ir, ko dot. Es veltīšu savu enerģiju, lai palīdzētu citiem, kurus esmu satikusi un kuri atrodas ieslodzījumā," norādīja Maksvela. Jau iepriekš tapis zināms, ka Maksvela cietumā pasniedz savām bēdu māsām etiķetes stundas, jogas nodarbības, kā arī strādā cietuma bibliotēkā.

"Ja karš Ukrainā joprojām turpināsies, es varētu izmantot savas neatliekamās medicīniskās palīdzības tehniķa un feldšera prasmes, un varbūt es varētu doties tur un palīdzēt," prātoja Maksvela.

Tikšanās ar Epšteinu bijusi lielākā dzīves kļūda

Turpmākajos ASV televīzijas kanāla CBS publicētajos intervijas fragmentos Maksvela atzina, ka "tikšanās ar Epšteinu bija manas dzīves lielākā kļūda".

Šo redzēja tiesa: Epšteina un Maksvelas intīmi draudzīgās attiecības

Britu sabiedrības dāma un augstāko aprindu pārstāve Gisleina Maksvela atzīta par vainīgu jaunu meiteņu vervēšanā nu jau mirušajam amerikāņu finansistam ...

gallery icon

Uz jautājumu, vai viņa jūtas kā Epšteina upuris, Maksvels atbildēja: "Man īpaši nepatīk vārds upuris. Tas ir jāizmanto ļoti piesardzīgi, jo, kā jau jūs zināt, šodien visi jūtas kā kaut kā upuri."

Zināms, ka Maksvela šobrīd izcieš 20 gadu cietumsodu par bērnu seksuālo tirdzniecību un citiem nodarījumiem saistībā ar seksuālo noziedznieku, amerikāņu finansistu Džefriju Epšteinu. Miljonārs Epšteins 2019. gadā izdarīja pašnāvību, cietumā pakaroties.

No ārpasaules nošķirtā sala, kas piederēja pedofilam Džefrijam Epšteinam

gallery icon