foto: AFP/Scanpix
Atklājas pārsteidzošas lietas par pedofila Epšteina draudzenes Gisleinas Maksvelas dzīvi cietumā
Gisleina Maksvela ar Džefriju Epšteinu
Pasaulē
2023. gada 10. janvāris, 14:35

Atklājas pārsteidzošas lietas par pedofila Epšteina draudzenes Gisleinas Maksvelas dzīvi cietumā

Jauns.lv

Tiek ziņots, ka par nepilngadīgo tirdzniecību seksuāliem nolūkiem notiesātā britu sabiedrības dāma Gisleina Maksvela (61) ieslodzījuma vietā Talahasī, Floridas štatā pasniedz savām bēdu māsām etiķetes stundas.

"Šajā kursā, ko pasniedz Maksvelas kundze, tiek mācīti trīs etiķetes principi — koncentrēšanās uz cieņu, uzmanību un godīgumu," teikts kursa aprakstā, kas piestiprināts pie sienas Federālajā labošanas iestādē, pirmdien ziņoja britu tabloīds "Daily Mail".

Tiek ziņots, ka kursi ilgstot četras nedēļas un aptverot visus etiķetes jautājumus, kurus Maksvela kā sabiedrības dāma labi pārzina.

Zināms, ka Maksvela šobrīd izcieš 20 gadu cietumsodu par bērnu seksuālo tirdzniecību un citiem nodarījumiem saistībā ar seksuālo noziedznieku, amerikāņu finansistu Džefriju Epšteinu. Miljonārs Epšteins 2019. gadā izdarīja pašnāvību, cietumā pakaroties.

Šo redzēja tiesa: Epšteina un Maksvelas intīmi draudzīgās attiecības

Britu sabiedrības dāma un augstāko aprindu pārstāve Gisleina Maksvela atzīta par vainīgu jaunu meiteņu vervēšanā nu jau mirušajam amerikāņu finansistam ...

gallery icon

Maksvela tika arestēta 2020. gadā un notiesāta 2021. gada decembrī. Zināms, ka viņa iepriekš sūdzējusies par necilvēcīgajiem apstākļiem Metropolitēna aizturēšanas centrā Ņujorkā, kur viņa tika turēta tūlīt pēc aresta, bet jūlijā viņa pārvesta uz cietumu Floridā.

Tiek ziņots, ka viņas etiķetes kurss izrādījies tik populārs, ka viņa tagad tos piedāvā gan angļu, gan spāņu valodā, izmantojot kolumbiešu ieslodzīto, kura strādā par tulci.

Kurss esot daļa no bijušā prezidenta Donalda Trampa parakstītā Pirmā soļa likuma, kura mērķis ir samazināt ieslodzīto skaitu. Tas nozīmē, ka ieslodzītās, kuras apmeklē kursus, var saīsināt savu cietumsoda ilgumu par 15 dienām.

Mazgadīgo vervēšanā notiesātā sabiedrības dāma Gisleina Maksvela

Britu sabiedrības dāma un augstāko aprindu pārstāve Gisleina Maksvela atzīta par vainīgu jaunu meiteņu vervēšanā nu jau mirušajam amerikāņu finansistam ...

gallery icon

Papildus informācijai par to, kā ģērbties uz darba interviju, Maksvela savos kursos pievēršoties arī feminismam un sieviešu tiesībām, pat minot bijušo ASV valsts sekretāri un prezidenta amata kandidāti Hilariju Klintoni kā revolucionāras vadības piemēru.

"Daily Mail" raksta, ka Maksvela pasniedz arī jogas nodarbības un strādā cietuma bibliotēkā, turklāt viņai esot pieejams arī sporta aprīkojums, lai uzturētu sevi formā, tostarp 400 metru garš skrejceliņš, pa kuru skrienot ieslodzīto reiz manījuši arī paparaci.

Gisleina Maksvela, mediju magnāta Roberta Maksvela meita, ir dzimusi Francijā un lielu daļu bērnības pavadījusi Oksfordā, kur viņas ģimene dzīvoja milzīgā savrupnamā, ēkā, kas tagad ir daļa no Oksfordas universitātes pilsētiņas.

Ņujorkā Gisleina iepazinusies ar bēdīgi slaveno miljonāru Džefriju Epšteinu. Maksvelas attiecības ar Epšteinu, bez šaubām, bija abpusēji izdevīgas. Viņa varēja iepazīstināt viņu ar saviem bagātajiem un spēcīgajiem draugiem, bet viņam savukārt bija nauda, lai finansētu tādu dzīvi, kādu viņa vēlējās.

No ārpasaules nošķirtā sala, kas piederēja pedofilam Džefrijam Epšteinam

gallery icon

Bijušie Epšteina savrupmājas Palmbīčā darbinieki Maksvelu raksturoja kā mājas pārvaldnieci, kas uzraudzīja personālu, rūpējās par finansēm un darbojās kā sociālā koordinatore.