foto: EPA/Scanpix
Kremlis komentējis ziņas par Lavrova atkāpšanos no amata
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Pasaulē
2022. gada 15. decembris, 12:56

Kremlis komentējis ziņas par Lavrova atkāpšanos no amata

Jauns.lv

Publikācijas par iespējamo ārlietu ministra Sergeja Lavrova atkāpšanos no amata ir baumas, žurnālistiem paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Viņš aicināja pret šiem ziņojumiem izturēties tā, kā tie to būtu pelnījuši, vēsta "RIA Novosti".

"Tradicionāli es jums atbildēšu - attiecieties atbilstoši pret šādām baumām," uz jautājumu par publikācijām "Telegram" kanālos, ka Kremlī apspriež kandidātus esošā ārlietu ministra nomaiņai, atbildēja Peskovs.

Iepriekš "Telegram" kanāls BRIEF ziņoja, ka Lavrova vietnieka Mihaila Galuzina iecelšanu par Neatkarīgo Valstu Sadraudzības kuratoru un ministra Andreja Rudenko pārcelšanu no šī amata uz Krievijas Federācijas Ārlietu ministriju uzskata par "neoficiālu iespējamo Lavrova pēcteču izraudzīšanos".

"Telegram" kanāls "Brīfings" rakstīja par Lavrova demisionēšanas "signāliem" nākamgad. "Pēc gadījuma Bali, ministrs it kā izgāja medicīnas komisiju, kas atzina veselības problēmas un nepieciešamību ievērot mierīgu darba režīmu," bija teikts publikācijā.

Pēc tās autora teiktā, visticamākais pēctecis ir Mihails Galuzins, taču tiek apspriesta arī Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktora Sergeja Nariškina iespējamā pāriešana uz Ārlietu ministriju. Informācijas avoti šajās publikācijās netika norādīti, vēsta "rbc.ru".

Ziņas par Lavrova iespējamo atkāpšanos no ārlietu ministra amata pēdējo gadu laikā parādījušās vairākkārt. Arī 2018. gada martā Peskovs ieteica nepievērst uzmanību "spekulatīvajām" ziņām, ka Lavrovs neiekļausies nākamās valdības sastāvā.

Toreiz par gaidāmajām kadru pārmaiņām, atsaucoties uz avotu, ziņoja telekanāls RTVI. Pēc viņa sarunu biedru sniegtās informācijas, pēc atkāpšanās Lavrovam nevajadzēja doties pensijā, bet ieņemt goda amatu, "piemēram, Krievijas Drošības padomē".